Interaktív okostábla segíti a túrázókat az erdélyi Gyimesbükkön

Három nyelven (magyarul, románul és angolul) a hely történelméről, fontos látnivalókról, emlékhelyekről és aktuális programokról nyújt információkat turistáknak és túrázóknak az erdélyi Gyimesbükkön elérhető okostábla – tájékoztatott a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri).

Forrás: FEOL.HU2022. 06. 08. 17:44
GYIMESBÜKK _ FORRÁS _ YOUTUBE
GYIMESBÜKK _ FORRÁS _ YOUTUBE Forrás: YOUTUBE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Gyimesbükk kontumáci Nagyboldogasszony anyatemploma körüli emlékhelyen kihelyezett gazdag képi és szöveges információval ellátott interaktív tábla a 2021-ben elindított, határon túli magyar emlékhelyek összegyűjtését és bemutatását célzó új projekt első állomásaként valósult meg – olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

A kísérleti rendszer célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Kárpát-medence magyar történelem szempontjából fontos emlékhelyeire, helyszíneire és történelmi személyiségeire.

A fejlesztés része annak az idén elindított, többéves programnak, amelyben a Miniszterelnökség háttérintézményeként működő Nöri hazai és határon túli partnerek, valamint a Kárpát-medence látogatóközönsége segítségével kívánja összegyűjteni, regisztrálni és egy informatikai fejlesztésen keresztül bemutatni az összes magyar vonatkozású, határon túli emlékhelyet: történelmi sírokat, várakat, kastélyokat, templomokat, középületeket, parkokat, szobrokat, emlékházakat vagy emléktáblákat – áll a közleményben.

Borítókép: Gyimesbükk (Forrás: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.