Majdnem megfeleződött az EA vezérének fizetése

Ennek ellenére itthon még lottón sem nyert senki annyit, mint amennyit tavaly keresett.

Forrás: Origo.hu2022. 06. 18. 11:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évtizedben egyre hevesebb viták tárgya lett a részvényesek körében egyes nagy játékkiadók felsővezetőinek fizetése, az egyéb iparágakban is látott trendnek megfelelően embertelen összegeket visznek haza az általában alapbérből, teljesítményhez kötött bónuszokból, továbbá részvényekből álló kompenzációs csomagjaik keretében.

Az Activision Blizzardot a Microsoft általi felvásárlásig vezető Bobby Kotickkal ellentétben az Electronic Arts első embere hajlandónak bizonyult hallgatni a szép szóra, így a vállalat 2022. március 31-gyel véget ért üzleti évében Andrew Wilson beérte 19,9 millió dollár értékű kompenzációval, 7,85 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett – írja az Origo. Az előző üzleti évben még 39,2 millió dollárt, durván 15 milliárd forintot tett zsebre.A nagy fizetéscsökkenés ellenére azért érezhetően van mit a tejbe aprítania, további kontextusként itthon az eddigi legnagyobb összegű lottónyeremény 6,43 milliárd forint volt[1], az összeget 2020. tizenharmadik hetében vitte el egy szerencsés az ötösön.

Wilson tavalyi keresete 1,3 millió dollár alapbérből és 18,6 millió dollárnyi céges részvényből állt össze, az előbbihez kapott 3,2% emelést, miután a vállalati irányelvek alapján kimagaslóan teljesítő dolgozónak bizonyult.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Andrew Wilson, az Electronic Arts játékkiadó vezérigazgatója (Forrás: Origo)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.