Helyesbítési funkciót kapott a népszerű videómegosztó oldal

Egyszerűen és feltűnően felhívható lesz a figyelem a tévedésekre – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 06. 17. 12:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a legalaposabb youtuberek is belefuthatnak tárgyi tévedésekbe, mikor valamilyen oknál fogva téves információkat osztanak meg a nézőikkel. 

Ilyenkor több lehetőségük is van, hogy felhívják a figyelmet a hibára, például a videó leírásában vagy egy kitűzött kommentben pontosíthatnak, ám ezek elkerülhetik a nézők figyelmét. 

A legalaposabb megoldást a problémás videó törlése, majd a javított verziójának újbóli feltöltése jelenti, ám ebben az esetben elveszik a nézettség és az összes komment.

A YouTube most végre formális lehetőséget mutatott be a probléma megoldására: a youtuberek egy különleges formátum használatával a videók leírásába írhatják be a javításokat, a létezésükről szóló riasztás a mozgóképek megjelölt pontjain, továbbá a fejezetek végén jelenik meg. 

A korrekcióra való figyelmeztetés a videó jobb felső sarkában lévő infókártya képében ölt testet, erre kattintva vagy koppintva pedig megjelenik a helyesbítések szövege – írja az Origó.

A remények szerint ez egy megfelelő középutas megoldás lesz: kisebb jelentőségű problémák esetén nem kell törölni a videókat, de a nézők mégis észreveszik a videósok által írt korrekciókat.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.