Megkímélnék a számítógépezőket

Tíz év után átgondoltabbá válhat a Windows gyári programboltjának működése.

Forrás: Origo.hu2022. 06. 07. 11:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokak számára már alapvetően is aránylag stresszes feladat a windowsos számítógépek használata, mert attól kell félniük, hogy érthetetlen okból váratlanul tönkremennek valahogy, ráadásul segítség nélkül jó eséllyel megoldani sem tudják a gondot. Ennek fényében üdvözlendő volna, amennyiben a Microsoft némi előrelátással legalább az elkerülhető bosszantásoktól megkímélné a számítógépezőket – olvasható az Origó cikkében.

A napokban végre bejelentette az egyik ilyen gond felszámolását a vállalat, tíz évvel a Windows gyári programboltjának elérhetővé válását követően hamarosan végre megoldja, hogy Windows 10 és Windows 11 rendszereken az ne telepítsen frissítéseket az éppen használatban lévő alkalmazásokhoz.Ilyenkor az jelenti a problémát, hogy a Microsoft Áruház a frissítés telepítése miatt erőszakosan leállítja és újraindítja a szoftvereket, így például megszakadhat zene- vagy filmszolgáltatásban a lejátszás, eltűnhet a chatappba vagy levelezőprogramba gépelt szöveg.

Akár adatvesztést is okozhat az átgondolatlan működés.További érdekesség, hogy az illetékesek mindeközben a Microsoft Áruház működésének általános felgyorsításán is dolgoznak, ami szintén örömteli fejlemény.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.