Drámaian kevesebb mobilt készíthet a cég

Komponensek helyett most épp az irántuk való keresletből van jelentős hiány.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 05. 13:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komponensek helyett most épp az irántuk való keresletből van jelentős hiány.A világszerte rendkívül gyengének bizonyult mobileladások hatására drámaian csökkenthette a legyártott telefonjainak számát a Samsung, adta hírül a Reuters. A vállalat nem kívánta kommentálni az értesülést, azonban a vietnámi Thái Nguyên városában lévő, évi akár 100 millió készülék legyártására képes gigagyárában dolgozók megerősítették a termelés hallatlan mértékű visszavágását – írja az Origo.

A gyárban dolgozó Pham Thi Thuong szerint sok gyártósoron a szokásos heti hat nap helyett csak három vagy négy napban megy a gyártás, és persze túlórázásra sincs lehetőség. Elmondása szerint már öt éve a gyárban keresi a kenyerét, de a termelés ilyen mértékű visszavágására nem látott példát, még a helyi koronavírus-járvány tavaly ilyenkor történt tetőzésekor is nagyobb volt az aktivitás. A Reuters tudósítója a gyár körülbelül tucatnyi dolgozójával beszélt, szinte mindegyikőjük jelentős visszaesésről számolt be a termelésben.

A Canalys piacelemző cég szerint az idei második negyedévben a gyártók világszerte olyan 287,4 millió okostelefont értékesítettek, szemben a tavalyi azonos időszak 315,6 milliójával, bár a Samsung elméletileg pont képes volt növelni pár millióval az értékesített készülékek számát, erre a nagy márkák közül rajta kívül csak az Apple volt képes.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.