időjárás 14°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Drámaian kevesebb mobilt készíthet a cég

Forrás: Origo.hu
2022.08.05. 13:49 2022.08.05. 13:54
Drámaian kevesebb mobilt készíthet a cég

Komponensek helyett most épp az irántuk való keresletből van jelentős hiány.A világszerte rendkívül gyengének bizonyult mobileladások hatására drámaian csökkenthette a legyártott telefonjainak számát a Samsung, adta hírül a Reuters. A vállalat nem kívánta kommentálni az értesülést, azonban a vietnámi Thái Nguyên városában lévő, évi akár 100 millió készülék legyártására képes gigagyárában dolgozók megerősítették a termelés hallatlan mértékű visszavágását – írja az Origo.

A gyárban dolgozó Pham Thi Thuong szerint sok gyártósoron a szokásos heti hat nap helyett csak három vagy négy napban megy a gyártás, és persze túlórázásra sincs lehetőség. Elmondása szerint már öt éve a gyárban keresi a kenyerét, de a termelés ilyen mértékű visszavágására nem látott példát, még a helyi koronavírus-járvány tavaly ilyenkor történt tetőzésekor is nagyobb volt az aktivitás. A Reuters tudósítója a gyár körülbelül tucatnyi dolgozójával beszélt, szinte mindegyikőjük jelentős visszaesésről számolt be a termelésben.

A Canalys piacelemző cég szerint az idei második negyedévben a gyártók világszerte olyan 287,4 millió okostelefont értékesítettek, szemben a tavalyi azonos időszak 315,6 milliójával, bár a Samsung elméletileg pont képes volt növelni pár millióval az értékesített készülékek számát, erre a nagy márkák közül rajta kívül csak az Apple volt képes.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.