Európába is jönnek az Indiában gyártott almás telefonok

Már 1 milliárd dollárra rúg az Indiában gyártott iPhone-ok exportja, de az AirPods és a Beats termékek gyártása is kezdődik a régióban.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 07. 10:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 1 milliárd dollárra rúg az Indiában gyártott iPhone-ok exportja, de az AirPods és a Beats termékek gyártása is kezdődik a régióban – olvasható az Origo cikkében.

A Bloomberg jelentése szerint az Indiában gyártott Apple iPhone-ok exportja elérte az 1 milliárd dolláros értéket, így mindkét fél jól jár: India a helyi gyártást erősíti, az Apple ellenállóbbá teszi a gyártási láncot. 

Az export értéke jövő márciusra (vagyis 1 év alatt a kezdéstől nézve) eléri a 2,5 milliárd dollárt.

Az indiai iPhone-ok zömében két régióban lesznek eladva, az egyik Európa. Az iPhone 13 mellett az iPhone 14 gyártása is beindul az országban, de 12-es és 11-es modellt is exportálnak.

Ezen felül a Nikkei úgy tudja, az Apple megkérte a beszállítóit, hogy költöztessék az AirPods és a Beats termékek gyártását is részben Indiába. Az iPadek összeszerelése is itt történik majd részben. 

Az amerikai gyártók igyekeznek Kínán kívül más gyártópartnereket is találni, az utóbbi időben India, Mexikó és Vietnám a kedvelt helyszínük.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.