időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo

Több ezer fős leépítés jöhet a Facebooknál

Forrás: ORIGO.HU
2022.11.07. 19:14 2022.11.10. 15:47
Több ezer fős leépítés jöhet a Facebooknál

Kisvárosnyi embert vett fel az elmúlt két és fél évben a Facebook anyavállalata, a Meta.

A The Wall Street Journal információi szerint a Facebook anyacégeként működő Meta sok ezer főt érintő leépítést fog bejelenteni a héten, legkorábban szerdán futhat be a tájékoztatás. A lépés nem lenne meglepő, hiszen a cég negyedévente milliárddollárokat éget el a Horizon Worlds metaverzum fejlesztésére, júliusban pedig a 18 éves fennállása óta először bevételcsökkenésről számolt be – olvasható az Origó cikkében.

A problémához óriási mértékben hozzájárul, hogy az elmúlt két évben felfoghatatlan számú főállású alkalmazottat vett fel a Meta, 2020 és 2021 során jó 27 ezerrel, míg csak idén bő 15 ezer fővel nőtt a létszáma, így jelenleg olyan 87 ezer munkavállalónál jár. A koronavírusos években óriásit nőtt a Facebook, ám a korlátozások megszűnésével csökkent a magáncélra és munkára való használata.

A Meta nem kívánta kommentálni a WSJ értesüléseit, a szóvivője csupán Mark Zuckerberg korábbi kijelentéseivel szolgált, melyek szerint 2023 végére várhatóan jelenlegi méretű, vagy némileg karcsúbb lesz a cég, a jelenleg zajló átszervezések során elbocsátás helyett inkább átirányítaná a munkaerejét.

Kapcsolódó hír, hogy Elon Musk a múlt hét végén elbocsátotta a Facebookkal rivális Twitter dolgozóinak körülbelül a felét.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép forrása: Pixabay

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.