Több ezer fős leépítés jöhet a Facebooknál

Kisvárosnyi embert vett fel az elmúlt két és fél évben a Facebook anyavállalata, a Meta.

Forrás: ORIGO.HU2022. 11. 07. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Wall Street Journal információi szerint a Facebook anyacégeként működő Meta sok ezer főt érintő leépítést fog bejelenteni a héten, legkorábban szerdán futhat be a tájékoztatás. A lépés nem lenne meglepő, hiszen a cég negyedévente milliárddollárokat éget el a Horizon Worlds metaverzum fejlesztésére, júliusban pedig a 18 éves fennállása óta először bevételcsökkenésről számolt be – olvasható az Origó cikkében.

A problémához óriási mértékben hozzájárul, hogy az elmúlt két évben felfoghatatlan számú főállású alkalmazottat vett fel a Meta, 2020 és 2021 során jó 27 ezerrel, míg csak idén bő 15 ezer fővel nőtt a létszáma, így jelenleg olyan 87 ezer munkavállalónál jár. A koronavírusos években óriásit nőtt a Facebook, ám a korlátozások megszűnésével csökkent a magáncélra és munkára való használata.

A Meta nem kívánta kommentálni a WSJ értesüléseit, a szóvivője csupán Mark Zuckerberg korábbi kijelentéseivel szolgált, melyek szerint 2023 végére várhatóan jelenlegi méretű, vagy némileg karcsúbb lesz a cég, a jelenleg zajló átszervezések során elbocsátás helyett inkább átirányítaná a munkaerejét.

Kapcsolódó hír, hogy Elon Musk a múlt hét végén elbocsátotta a Facebookkal rivális Twitter dolgozóinak körülbelül a felét.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép forrása: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.