Saját csipeket akar a Samsung

A The Elec szerint a Samsung nem adta fel, hogy saját csipeket készítsen a mobilokhoz.

Munkatársunktól
Forrás: Origo.hu2022. 12. 18. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Galaxy S23-szériával épp most mondanak majd le az Exynos-vonalról, de állítólag már alakul az új csipfejlesztő részleg.

Egyre közeledik a Samsung Galaxy S23-széria, amelynél a felhasználók legnagyobb örömére minden régióban Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-csipekre vált a gyártó, ejtve a sokat kritizált és alulmaradó Exynos-lapkákat.

A The Elec szerint azonban a Samsung nem adta fel, hogy saját csipeket készítsen a mobilokhoz.

A Samsung éveken keresztül a Samsung System LSI-nek szervezte ki az Exynos-csipek gyártását, most viszont konkrétan a Samsung MX, vagyis a mobilos divízió hoz létre egy új fejlesztőcsapatot, amely új csipeken dolgozik majd.

Korábban voltak ehhez kapcsolódó pletykák is: azok szerint a Samsung 2025-ben állna elő saját, önálló csippel a Galaxy S-szériához, 2023-ban és 2024-ben azonban nem lesz új Exynos-lapka. 

Hamarosan kiderül, igazak-e ezek az állítások.

Az eredeti cikk Megint saját chipeket akar a Samsung címmel olvasható az Origo.hu oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.