A Tesla-vezér olyat mondott, hogy bedőlt a Bitcoin árfolyama

Elon Musk bejelentette, hogy környezetvédelmi megfontolásokból mostantól nem lehet kriptodevizával Teslát venni.

Forrás: origo.hu2021. 05. 13. 11:04
MUSK, Elon
Nagyot zuhantak a kriptodeviza árfolyamok a Tesla-vezér bejelentésére (A 2020. március 9-i képen Elon Musk, a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó vállalat vezérigazgatója a SATELLITE 2020 elnevezésû konferencián beszél Washingtonban) Fotó: Jeff Chiu Forrás: MTI/AP/Jeff Chiu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zuhanni kezdett a bitcoin, de minden más kriptodeviza, így a második legfontosabb ether és a dogecoin jegyzése is Elon Musk bejelentésére, miszerint környezetvédelmi megfontolásokból mostantól nem lehet kriptodevizával Teslát venni.

A Tesla-vezér a Twitteren aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin bányászat és tranzakciók miatt gyors ütemben nőni kezdett a fosszilis anyagok, különösen a szén felhasználása, ami a legkörnyezetszennyezőbb.

Nagyot zuhantak a kriptodeviza árfolyamok a Tesla-vezér bejelentésére (A 2020. március 9-i képen Elon Musk, a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó vállalat vezérigazgatója a SATELLITE 2020 elnevezésû konferencián beszél Washingtonban)
Fotó: MTI/AP/Jeff Chiu

A cég ezért úgy döntött, hogy felhagy a bitcoin elfogadásával.

Elon Musk bejelentésére zuhanni kezdtek a kriptodevizák jegyzései, így például a bitcoin árfolyama kora reggel 15 százalékos gyengüléssel, 48 ezer dolláron állt.

Elemzők megjegyezték, hogy már a Tesla vezetőjének bejelentése előtt is eladási nyomás alatt álltak a kriptodevizák.

A Tesla márciusban tette lehetővé az autóvásárlást bitcoinért. Előzőleg, februárban a Tesla 1,5 milliárd dollártért vásárolt bitcoint.Szakértők szerint a bitcoin karbonlábnyoma nagyjából Szingapúréval egyezik meg, az előállításához szükséges energiafogyasztás pedig annyi, mint Hollandiáé.

Február 17-én járt története során először 50 000 dollár fölött a Bitcoin árfolyama (A képen kriptodevizák árfolyamait mutató kijelzõ elõtt megy egy nő Szöulban 2021. február 17-én)
Fotó: MTI/EPA/Kim Csul Szo

A témában az Origo cikke IDE kattintva érhető el.

Hogyan kell adóznunk a kriptovaluták után?

Korábbi cikkeinkben jó alaposan körbejártuk a kriptovaluták témakörét és szó volt már az egyetemistákat érintő adózásról is. Mossuk össze a kettőt és nézzük meg mi vonatkozik a kriptovaluták adózására – írta korábban az UniLife.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.