Applikációval segítik a környezetbarát tisztítószerek kiválasztását

Mobiltelefonos applikációt készített a Tudatos Vásárlók Egyesülete, hogy segítse a vásárlókat a környezetbarát tisztítószerek kiválasztásában.

Forrás: MW2021. 01. 08. 10:30
null
Mobiltelefonos applikációt készített a Tudatos Vásárlók Egyesülete Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingyenesen elérhető alkalmazás hat termékkörben – például mosogató- és mosószerek, fürdőszobai és általános tisztítószerek – csaknem 700 tisztítószert tartalmaz – mondta az egyesület elnöke csütörtökön Budapesten.

Gulyás Emese hozzátette, az applikáció a lakosság számára már elérhető, a csütörtök reggeli adatok szerint a letöltések száma 2500-nál jár, és várakozásaik szerint eléri majd a 10 ezres nagyságrendet is.

Közölte, az applikáció megvalósítását az Európai Unió LIFE alapja támogatta, az Agrárminisztérium társfinanszírozásával.

Mobiltelefonos applikációt készített a Tudatos Vásárlók Egyesülete
Fotó: Pixabay

Az applikációban szereplő tisztítószereknél a gyártóktól és a forgalmazóktól bekérték a termékek biztonsági adatlapját, amelyen részletesebb az összetevők listája, mint a terméken. Ezt követően uniós szakértői adatbázisok alapján kiderítették az összetevők egészségügyi és környezeti hatásait. Figyelembe vették még, hogy a terméken van-e ökocímke, tartalmaz-e veszélyességi jelzést. Ezek alapján látták el az egyes termékeket zöld, sárga vagy piros jelzéssel.

Az adott termék vonalkódjának beszkennelésével vagy a termék nevének megadásával a program részeletesen megmutatja a kiválasztott áru adatait, valamint a színskálával jelzi, hogy „Jó választás!” (zöld besorolás), „Válts zöldebbre!” (sárga jelzés) vagy „Használd körültekintően!” (piros jelzés).

Gulyás Emese szerint az applikáció segít majd a vásárlóknak, hogy elkerüljék a háztartási vegyszerek káros hatásait.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2001-ben alakult, célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható és etikus fogyasztásra – mondta az egyesület elnöke.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Időalapú menetjeggyel bővítette szolgáltatását a DKV

Újabb mobiltelefonnal megvásárolható jegytípussal, időalapú menetjeggyel bővítette szolgáltatását a DKV Közlekedési Zrt. Debrecenben – jelentették be a város és a társaság vezetői szerdán a régi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy a múlt év októberében bevezetett mobil vonaljegy egyre népszerűbbek: eddig mintegy kilencezret értékesítettek, de a január elsején bevezetett időalapú mobiljegyet is napról napra többen vásárolják.

A polgármester elmondta, hogy az idén nem emelkedik a DKV-jegyek és -bérletek ára. A Debrecen 2030 program keretében folyamatosan fejlesztik a helyi közösségi közlekedést: új villamosok beszerzése mellett a várost kelet-nyugati irányban átszelő új villamosvonal megépítését tervezik.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.