Időalapú menetjeggyel bővítette szolgáltatását a DKV

A múlt év októberében bevezetett mobil vonaljegy egyre népszerűbbek.

Forrás: MTI2021. 01. 06. 17:47
null
Az idén nem emelkedik a DKV-jegyek és -bérletek ára Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb mobiltelefonnal megvásárolható jegytípussal, időalapú menetjeggyel bővítette szolgáltatását a DKV Közlekedési Zrt. Debrecenben – jelentették be a város és a társaság vezetői szerdán a régi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy a múlt év októberében bevezetett mobil vonaljegy egyre népszerűbbek: eddig mintegy kilencezret értékesítettek, de a január elsején bevezetett időalapú mobiljegyet is napról napra többen vásárolják.

A polgármester elmondta, hogy az idén nem emelkedik a DKV-jegyek és -bérletek ára. A Debrecen 2030 program keretében folyamatosan fejlesztik a helyi közösségi közlekedést: új villamosok beszerzése mellett a várost kelet-nyugati irányban átszelő új villamosvonal megépítését tervezik.

Az idén nem emelkedik a DKV-jegyek és -bérletek ára
Fotó: Flickr

Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója azt mondta, az új mobiljegytípus hiánypótló utazási lehetőség: egy jegy megvásárlásával 60 percen keresztül biztosítják az utazást a DKV járatokon.

Az egyórás mobiljegy vásárlása – a mobil vonaljegyhez hasonlóan – Androidos és iOS rendszerre is egyszerűen letölthető applikáción keresztül történik, és csak néhány percet vesz igénybe. A készpénzmentesen, bankkártyával megvásárolható mobiljegy a DKV Zrt. menetrend szerinti autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratain, a vonalak teljes hosszán érvényes.

Az első érvényesítéstől számított 60 percen keresztül ez a jegy korlátlan számú átszállást biztosít az utasok számára. Az időalapú mobiljegy ára 400 forint, amely már egy átszállás esetén is kedvezőbb árú utazást biztosít a vonaljeggyel szemben – ismertette a részleteket Nagy Attila.

Tényleg folyamatban van a Windows 10 kipofozása

Álláshirdetésben is megemlítette már a projektet a Microsoft. Érdekes pletyka érkezett a tavalyi év végén a Microsoft háza tájáról, belsős források szerint a Sun Valley kódnevű projekt keretében a vállalat látványosan frissíteni szeretné a Windows 10 grafikus felületének megjelenését. Most kiderült, a Microsoft valójában már októberben leleplezte a kezdeményezést egy álláshirdetésben, csak épp nem jutott el a médiába a fejlemény – olvasható az Origo cikkében.

A hirdetés eredeti szövege meglepően informatív és lelkes hangvételű volt, a „windowsos felhasználói élmények átfogó megfiatalítására” keresett benne a Microsoft egy felelős mérnököt, aki menedzseri szerepkörben végigvinné a projektet.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.