Az „Év digitális faluja” hazai díjra lehet pályázni

Most alapították, idéntől pályázni lehet a Digitális Jólét Nonprofit Kft. díjára – írja a bama.hu.

Forrás: bama.hu - mediaworks2021. 06. 22. 20:14
null
A tokaji borvidékhez tartozó település határában a szőlő mellett jelentős fekete bodza, vagy festõbodza (Sambucus nigra) ültetvények találhatóak, ahol megjelent az elsõ hasznos termésnek számító virágzás. Az õsszel beérõ termése szintén hasznot hoz, mert természetes színezõ anyagként is értékes és keresett, valamint számon tartják gyógynövényként és készítenek belõle bort, pálinkát is Fotó: Oláh Tibor Forrás: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címre a digitális újításokat alkalmazó – ötezernél kevesebb lakosú – települések pályázhatnak négy kategóriában:

innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, valamint innovatív gazdasági ökoszisztéma.

Az elismerésnek köszönhetően széles körben válhatnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve a települések együttműködését, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.

A tokaji borvidékhez tartozó Szegi határában a szőlő melletti feketebodza-ültetvények (Illusztráció)
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A nonprofit cég közleménye idézi Balla Attila technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettest, aki kiemelte, a díjjal ösztönözni szeretnék a települések vezetőit és a térségi döntéshozókat, mivel a falvaik – „a magyar vidék kincsei” – az úgynevezett smart (okos) megközelítéssel

nemcsak élhetőbb helyekké, de akár innovációs központokká is válhatnak.

Az „Év digitális faluja” díjra július elsejétől lehet pályázni. A részletes pályázati feltételek hamarosan elérhetők ezen a weboldalon.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.