Komoly botrány kerekedhet a népszerű játékkonzol körül

Hiába zárt rekord negyedévet a vállalat, következő befektetésük megosztó lehet a rajongók körében.

Forrás: origo.hu2020. 08. 10. 11:45
null
Tokió, 2017. szeptember 21. Virtuális szemüveget és távirányítót használ egy látogató a Sony PlayStation pavilonjában a szórakoztatóelektronikai ágazat legújabb termékeit bemutató tokiói nemzetközi játékkiállításon a Tokió Csiba nevû keleti peremvárosának Makuhari Messe rendezvényközpontjában 2017. szeptember 21-én. A számítógépes játékok japán szakkiállításán idén 36 ország 609 kiállítója vesz részt. (MTI/EPA/Christopher Jue) Fotó: CHRISTOPHER JUE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ősszel érkező PlayStation 5 árainak potenciális kiszivárgását követően két újabb hír is érkezett a Sony háza tájáról- számolt be az Origo.

A tényekkel kezdve a vállalat konzolos divíziója abszolút rekord negyedévet tudhat a háta mögött, az április és június közti időszakban 5,6 milliárd dollár bevételt és 1,15 milliárd dollár nyereséget termelt.

Ami ennél is jelentősebb fejlemény, hogy a kérdéses időszakban a játékok 74%-át digitálisan vásárolták a gamerek, összehasonlítási alapul a tavalyi évben még 50 százalék körül volt az arány.

Ebben persze garantáltan közrejátszottak a koronavírussal kapcsolatos általános félelmek, boltbezárások és egyéb korlátozások.

Izgalmas kérdés, hogy miként fog alakulni az arány a jelenleg tartó negyedévben.

Fontos döntések várnak a cég vezetőire
Fotó: MTI/EPA/Michael Nelson

A kettes számú értesülés már sokkal kevésbé pozitív, a korábban a Game Informer felelős szerkesztőjeként dolgozott Imran Khan szerint a rengeteg pénzének egy részét átmeneti exkluzivitási szerződésekre költi a Sony, azaz egyes kiadókhoz jelentős összegeket hajítva eléri, hogy bizonyos ideig csak a PlayStation 5-ön legyenek majd játszhatóak egyes termékeik.

Ez önmagában nem újdonság, ám Khan szerint sokkolni fogja a játékosokat, hogy milyen teljesen multiplatformnak gondolt címeket stoppolt le magának a Sony.

A szavai alapján nagy botrány lehet készülőben.

Az átmeneti exkluzívok rendkívül agresszív levadászása nem lenne meglepő a Sony részéről, hiszen a Microsoft nemcsak azzal reklámozhatja majd a rivális Xbox Series X-et, hogy a világ legerősebb konzolja, de emellett az Xbox Game Pass szolgáltatáson keresztül képes lesz alacsony havidíjért azonnal több száz játékot adni mellé a vevőknek.

A Sony jelenleg csak a saját exkluzívjait tudja felhozni érvként a PlayStation 5 megvásárlása mellett, ami ugyan ritka erős felhozatalt jelent, de a Microsoft konzoljának ár-érték aránya joggal aggaszthatja a Sony illetékeseit, késztetheti őket elkeseredett lépések megtételére.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.