Drasztikus változtatásra szánhatja el magát a Huawei

Hamarosan a táblagépeknél és az okostelefonoknál is egy teljesen új rendszerre állhat át a cég.

Forrás: origo.hu2020. 08. 14. 9:22
null
Hannover, 2019. április 1. A Huawei kínai távközlési vállalat logója a Hannoveri Vásáron 2019. április 1-jén. Ebben az évben Svédország az április 5-ig tartó vásár díszvendége. MTI/EPA/Jens Schlüter Fotó: Jens Schlüter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Huawei régóta dolgozik már a szoftveres platformján, főleg azóta, hogy az amerikai korlátozások miatt nem használhatja a Google termékeit és szolgáltatásait.

A jelentések szerint hamarosan már az Androidtól is megszabadulna a gyártó, Richard Yu, a fogyasztói üzletág vezetője egy konferencián konkrétan olyan terveket szellőztetett meg, hogy minden Huawei eszköz HarmonyOS rendszerre vált majd hamarosan.

Richard Yu, a Huawei kínai távközlési vállalat fogyasztói üzletágának vezetõje és a cég két büszkesége
Fotó: MTI/EPA

A következő Huawei okosóra már HarmonyOS-t futtat majd, ami nagy dolog, hiszen jelenleg csak pár tévé és IoT-s kütyü futtatja ezt. A jövőben a HarmonyOS mobilokon, táblagépeken és laptopon is működik majd.

Valószínűleg a Huawei-nek évekbe telik majd, hogy a rendszert vállalható alternatívává faragja minden piacon, és nagy kérdés, hogyan veszi majd rá a váltásra az androidos és windowsos felhasználókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.