Egyszerűsödhet az iPhone készülékek maszkban való feloldása

Sajnos szükség lesz egy Apple Watchra is a mutatványhoz – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 06. 11:22
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérhetővé vált a fejlesztők számára az iOS 14.5 bétája, és a jelek szerint az Apple több funkcionális fejlesztést is bevezet vele az operációs rendszerben, nem várja meg velük az iOS 15 várhatóan őszi megjelenését. Az egyik jelenleg talán leghasznosabb újításnak az tűnik, hogy egyszerűsödik maszkviselés közben a Face ID szenzorral rendelkező iPhone-ok feloldása, bár a mutatványhoz egy Apple Watch-ra is szükség van.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A megoldás lényege, hogy amennyiben a felhasználók feloldják az okosórájukat, majd az arcuk elé tartják a mobiljukat, akkor maszkviselés detektálása esetén automatikusan felold a készülék zárolása. A funkció igénybevételéhez jelkóddal kell védeni az Apple Watch-ot, továbbá a csuklóészlelés aktiválására is szükség van.

Az iOS 14.5 stabil kiadása várhatóan néhány héten belül válik általánosan elérhetővé.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Végre kiderült, melyik világ kedvenc okostelefonja

A Canalys elemzőcég szerint az idei harmadik negyedév során a világ két kedvenc okostelefonja Apple iPhone volt. A top 10-be befér még öt Samsung és három Xiaomi mobil.

Egyik sem ért azonban a kedvenc, iPhone 11 közelébe, amely toronymagosan a legtöbb példányban eladott okostelefon, 3 hónap alatt 16 millió fogyott ebből. Az iPhone SE (2020)-ból 10 millió talált gazdára nagyjából. Az iPhone 11 zsinórban a negyedik negyedévben továbbra is a legkelendőbb.

A toplistán a Samsung Galaxy A21s, Galaxy A11 követik ezeket, a top 10-ben csak olcsó Galaxy A modell található, a legdrágább is csak a Galaxy A51. Hasonló a helyzet a Xiaominál, hiszen a Redmi Note 9 sem valami prémium. 5G-s mobil a top 10-be nem került.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.