Évi egy óriásfrissítést kap az új operációs rendszer

Felére csökkenti a bosszantó frissítgetések számát a Microsoft a Windows 11-nél.

Forrás: ORIGO.HU2021. 07. 05. 17:41
null
Windows 11 Forrás: MICROSOFT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyaktörő tempóra kapcsolt a Windows 10-zel a Microsoft, félévente adogatott ki újabb főverziókat az operációs rendszerből. Ez a többség számára rendkívül kellemetlennek és feleslegesnek bizonyult, hiszen az óriásfrissítések ritkán hoztak jelentős fejlesztéseket, cserébe viszont a gyakoriságuk miatt nagyon lecsökkent az egyes főverziók terméktámogatási ideje, ezt különösen nagyra értékelték a rengeteg számítógépet kezelő rendszergazdák – olvasható az Origó cikkében.

Fotó: Microsoft

Hab volt a tortán, hogy az újabb főverziók telepítésekor a szokásosnál nagyobb eséllyel történhetett valamiféle katasztrófa, bukkanhatott fel egy addig nem tapasztalt probléma. Ezek miatt a Microsoft is csak küszködött a számítógépek újabb főverziókra való automatikus átállításával, felhasználók milliói számára rendszeresen csak akkor váltak ténylegesen elérhetővé az óriásfrissítések, mikor már éppen megszűnőben volt az éppen futtatott verziójuk támogatása.

Szerencsére a Windows 11-gyel visszavesz a tempóból a Microsoft: tájékoztatása szerint ebből évente már csak egy főverzió készül majd, és emiatt meghosszabbodik az egyes változatok támogatásának ideje is, kiadástól függően 24 hónapig vagy 36 hónapig készülnek hozzájuk biztonsági frissítések.

A 24 hónapig támogatott kiadások:

Windows 11 Home, a Pro, a Pro Education és a Pro for Workstations

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.