Hamarosan berajzolhatóak lesznek a hiányzó utak az online térképeken

Frissíti a térképszerkesztési lehetőségeket a Google, a hiányzó utakat úgy lehet majd berajzolni, mint például a Paintben – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 15. 14:45
null
Az egyes helyeket viszont már értékelés nélkül is el lehet látni majd információkkal, fotókkal Forrás: Google (Képernyőkép)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bárkivel előfordulhat, hogy talál egy utat, ami nincs rajta még a Google Térképen sem. A Google változtatásainak hála az ilyen utakat minden eddiginél könnyebb lesz majd felvenni a szolgáltatásba. Az új szerkesztési funkciók révén a hiányzó utak hozzáadása, szerkesztése, átnevezése, törlése is változik, könnyebb lesz. Alapvetően úgy lehet majd rajzolni az utakat a térképeken, mint a Paintben a vonalakat húzó eszközzel. Az új funkciók a következő hónapokban válnak elérhetővé, elsőként több mint 80 országban.

Az egyes helyeket a térképeken már értékelés nélkül is el lehet látni majd információkkal, fotókkal
Fotó: Google (Képernyőkép)

Eddig aki hiányzó utat talált, az csak egy gombostűt rakhatott le az adott helyre, valamint az út nevét adhatta meg. Az új eszköz a könnyebb használat mellett változtatásokat is lehetővé teszi például névvel vagy útiránnyal kapcsolatban is.

Természetesen a változtatásokat a Google minden esetben ellenőrzi, csak azt hagyja jóvá, amit pontosnak és hitelesnek talált.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Több magyar nagyvárosban indulnak el a Google autói

A Google autói pár nap múlva újra elindulnak 14 magyar nagyvárosban, hogy frissítsék a Street View, azaz az utcakép szolgáltatásait – közölte a Google Magyarország kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az autók a következő hónapokban többek között Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak. Az újbóli bejáráson utak, autópályák és városok Google Street View-képeit frissítik a Google-térképen.

Az alkalmazásnak köszönhetően a felhasználóknak már most is lehetőségük nyílik virtuálisan meglátogatni a magyar városok többségét, számos várat, kastélyt, építészeti, valamint természeti csodákat, beleértve a nemzeti parkokat is. Az új képek segítik a felhasználókat a még pontosabb tájékozódásban. Az utcakép 360 fokos képet mutat utcákról, valamint természeti és kulturális nevezetességekről.

Magyarországon a Google térkép utcakép-szolgáltatása 2013 óta érhető el. A közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.