Helyi közösségeket építene a Facebook

Hamarosan az Egyesült Államokban is elindul a Neighborhoods tesztelése.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 09. 12:24
null
A Facebook megkezdi a lokális közösségépítő funkciójának (Neighborhoods) szélesebb körű tesztelését. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszas zárt körű próbálgatást követően a Facebook lassan megkezdi a lokális közösségépítő funkciójának szélesebb körű tesztelését. A Neighborhoods a szomszédságok összekovácsolására lett kitalálva, az egymáshoz földrajzilag közel élők körében teszi lehetővé a barátkozást és az eszmecserét – olvasható az Origo cikkében.

A Kanadában már elérhető, hamarosan pedig az Egyesült Államokban is debütáló funkciót manuálisan kell aktiválniuk az érdeklődőknek. A Facebook randifunkciójához hasonlóan dedikált felhasználói profilt használ, legalább 18 évesnek kell lenni az eléréséhez. A felhasználók kijelölhetik, hogy csak a saját szomszédságuk közösségéhez kívánnak-e csatlakozni, vagy a környezők is érdeklik-e őket.

A Facebook megkezdi a lokális közösségépítő funkciójának (Neighborhoods) szélesebb körű tesztelését.
Fotó: PIXABAY

A helyi közösségi funkcióban a közös hobbik és egyebek alapján történő puszta ismerkedés mellett lehetőség van a helyi üzletek és vállalkozások értékelésére, a legkülönfélébb típusú tanácsok és segítség kérésére, a szavazások lebonyolítására.

Az elképzelés természetesen nem új, saját szakállra rengetegen készítettek már facebookos oldalakat ugyanezen célokra, azonban a Neighborhoods hivatalos megoldást próbál kínálni az igényre. Ráadásul nem világos, hogy mikorra várható a globális elérhetővé tétele, már ha ez egyáltalán megtörténik, így nem mostanában válnak irrelevánssá a nem hivatalos oldalak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.