Ingyenes informatikai kurzus indul nők számára!

Az összes modult teljesítők a Google tanúsítványával zárják a képzést.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 10. 20:14
null
A kép csak illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magabiztos felhasználói és rendszeradminisztrátori tudást szerezhet az, aki részt vesz az INCO Academy – Work in Tech program keretében 2021 júliusában induló Hello IT! for Women kurzuson. Az INCO és hazai partnere, az informatikai képzéseket nyújtó Green Fox Academy együttműködése keretében 300 magyar nő térítésmentesen emelheti magasabb szintre informatikai tudását. A kurzus kezdeményezés a Google.org támogatásával valósul meg, a Coursera online platformján keresztül – olvasható az Origo cikkében.

A kép csak illusztráció
Fotó: PEXELS

A magasabb szintű informatikai tudás elsajátítása ma az egyik legjobb befektetés a jövőbe, amire különösen a nőknek érdemes nagyobb hangsúlyt fektetniük. A Women in Digital Scoreboard 2020 kutatás szerint ugyanis a felnőtt magyar lakosságnak csupán a negyede rendelkezik az alapvető ismereteket meghaladó digitális készségekkel, és közöttük is jelentősen alacsonyabb a nők aránya. Az infokommunikációs területen dolgozók közül pedig csak minden tizedik kolléga nő Magyarországon.

A Hello IT! for Women kurzus az INCO Academy – Work in Tech nemzetközi program részeként valósul meg. Felkészíti a nőket arra, hogy saját vállalkozásukat digitális alapokra helyezzék, új karriert indítsanak vagy megalapozzák további tanulmányaikat az informatika területén. Az online képzés részidőben, munka, illetve család mellett is elvégezhető, a hallgatók egyéni tempójától függően, 2-4 hónap alatt.

A program több mint 150 órányi, interaktív tananyagból áll, amelyet a Google szakemberei fejlesztettek ki, nagy hangsúlyt fektetve a valós munkaszituációkat idéző gyakorlati feladatokra. A Green Fox Academy mentorai segítik a hallgatókat a tananyag megértésében és elsajátításában, a programozóiskola pszichológusai pedig készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészítik ki a tanultakat.

A Hello IT! for Women kurzus résztvevői megismerkednek az informatikai rendszerek építőelemeivel, jártasságot szereznek a modern hálózati technológiák, a felhő alapú alkalmazások és különböző operációs rendszerek használatában, illetve megtanulják alkalmazni az IT biztonságot szolgáló eszközöket és megoldásokat. Hangsúlyos szerepet kap mindemellett a rendszerüzemeltetéshez és a hibaelhárításhoz szükséges tudás elsajátítása is.

A programba olyan nők jelentkezhetnek, akik betöltötték 18. évüket és rendelkeznek középszintű angol nyelvtudással, az informatikai előképzettség azonban nem feltétel. A kurzus 2021. július 19-én indul és az ország bármely pontjáról elvégezhető. További információk, illetve a jelentkezéshez szükséges űrlap ezen az oldalon érhető el.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.