Képernyőhöz szegez a digitális játékbolt ingyenjátéka

Történetmesélésben és hangulatban remekel a Night in the Woods – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 28. 11:47
null
Könnyedén berántja az embert ez a játék Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérhető az Epic Games Store digitális játékbolt tizenegyedik ünnepi ingyenjátéka, magyar idő szerint 2020. december 28. délután 5 óráig a Night in the Woods-ot adhatják hozzá örökre a játékgyűjteményükhöz a számítógépes gamerek. Egy klasszikus indie sikerjátékról van szó, a kért összeg négyszeresét közösségi finanszírozással összeszedett cím egy néhány fős fejlesztőcég keze munkáját dicséri.

Könnyedén berántja az embert a játékbolt új eleme
Fotó: Pexels

„A főiskolát otthagyva Mae Borowski hazatér Possum Springs-be, hogy a roskadozó egykori bányászvárosban folytassa a korábbi céltalan életét, felvegye a kapcsolatot a hátrahagyott barátaival. Viszont már semmi sem olyan, mint régen volt. Az otthona másnak tűnik, a barátai felnőttek és megváltoztak. Hullanak a levelek, egyre fagyosabbá válik a szél. Furcsa dolgok történnek alkonyatkor, és valami van az erdőben„ – olvasható a leírásában.

A Night in the Woods egy felfedezésre, történetre és karakterekre fókuszáló kalandjáték.

A teljes cikk ITT érhető el.

Rejtett gyöngyszemet kínál az egyik népszerű online játékbolt

Kétharmadához ért az Epic Games Store játékbolt játékosztogatásos promóciójának legújabb fejezete, ezúttal egy családbarát cím került terítékre. A My Time at Portia magyar idő szerint 2020. december 27. délután 5 óráig adható hozzá örökre a játékkönyvtárakhoz.

A hétéves kortól ajánlott, de egyáltalán nem csak gyerekeknek szánt My Time at Portia a Stardew Valley alternatívája, elsősorban a felfedezésről és az építkezésről szól. „Kezdj új életet az elbűvölő Portia kisvárosban! Állítsd vissza a nagypapa elhanyagolt műhelyének hírnevét megbízások teljesítésével, növények termesztésével és állatok tenyésztésével, barátkozz a poszt-apokaliptikus vidék mókás figuráival!„ – olvasható a játék leírásában.

Különösen a gyerekek számára ettől függetlenül problémát jelenthet, hogy a magyar nyelvet nem támogatja a játék, és a jelek szerint rajongói lokalizáció sem készült még hozzá. Persze nem egy gamer csemete tanult már meg félig-meddig angolul a videojátékoknak köszönhetően, manapság ráadásul minden eddiginél gyorsabb és könnyebb kiszótárazni a szavakat.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.