Magától üríti a tartályát ez az intelligens porszívó

Vezeték nélküli módon működik az álló kialakítású termék – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 06. 16:55
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatja a CES-en bemutatásra kerülő termékeinek előzetes beharangozását az LG, most épp az egyik legújabb porszívó koncepciójáról rántotta le a leplet. A hazánkban szokatlan, de például Észak-Amerikában elterjedt álló kialakítású CordZero ThinQ A9 Kompressor+ érdekessége, hogy a töltőállomásába való visszahelyezésekor magától kiüríti egy zsákba a portartályát, ami a gyártó szerint nem pusztán kényelmes a vevők számára, de a lakásba visszajutó por mennyiségét is csökkenti.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az említett bázisállomás ezen felül a porszívóhoz tartozó hatféle kiegészítő tárolására, továbbá a porszívó akkumulátorának töltésére is használható. Nem világos, hogy az akkuja mennyi használatot tesz lehetővé egy töltéssel, azonban cserélhető, így szükség esetén pótakku használatával megoldható lehet a komplett lakás vagy ház egy füst alatti felporszívózása.

A CordZero ThinQ A9 Kompressor+ várható áráról és megjelenési idejéről még nem beszélt az LG, azonban az előd modellt 599 dollárért, nettó 174 ezer forintért árulja a vállalat.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Miért épp a hálószobában gyűlik össze a legtöbb por?

Hiába az alapos porszívózás, másnap már akár kezdhetnénk is elölről a takarítást a hálószobában? Vizsgáljuk felül a szokásainkat és a hálószobánkat, hogy felvehessük a harcot a por ellen – olvashatjuk a Lakáskultúrán.

Tény: a hálószoba az otthonunk legporosabb helyisége a szakemberek szerint is. Ahhoz, hogy csökkentsük a por mennyiségét, nem árt odafigyelnünk a következőkre.

Minél otthonosabb, annál porosabb

Nyilván a legfőbb cél, hogy a hálószobánk a lakás lehető legkényelmesebb pontja legyen, ahol minden adott a nyugalomhoz és a háborítatlan pihenéshez. Ennek érdekében pedig a legtöbbször mindent meg is teszünk: plédeket, szőnyegeket és díszpárnákat helyezünk el itt. A hálószobában azonban az ágyneműk, a poratkák és az elhalt bőrsejtek mind-mind a porcicákat táplálják.

A por ellen csak úgy tehetünk, ha gyakrabban mossuk az ágyneműnket, naponta átporszívózzuk a helyiséget, valamint néha beágyazás nélkül hagyjuk az ágyneműt: ez segíthet abban, hogy átszellőzzön, és ne szaporodjanak benne a poratkák.

Klímaberendezés és ventilátor: felveri a port

Ha a légkondicionáló szűrőjének tisztítása rendre elmarad, akkor a szennyeződés és por visszajut a szobába. Hasonló a helyzet a plafonra szerelt vagy álló ventilátorokkal is. Ha a lapátokat nem portalanítjuk időnként, az azokra telepedett por azonnal a levegőbe jut, amint elindítjuk a készüléket.

A megoldás: nyissunk ablakot a hálószobában minél gyakrabban, és nedves törlőronggyal végezzük el a portalanítást – lehetőség szerint rendszeresen.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.