Megbukott a DxOMark tesztjén a kijelző alá épített szelfikamera

Gyakorlatilag kritikán aluli minőséget tud csak produkálni a ZTE Axon 20 5G szelfikamerája.

Forrás: origo.hu2021. 02. 22. 10:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ZTE a világ első olyan mobilgyártója lett, amely az okostelefon kijelzője mögé építette a szelfikamerát, és a kész termékét piacra is dobta. Azt már az első teszteken kiderítették a YouTuberek, hogy ez a technológiailag bravúros megoldás nem csinál valami jó képeket – írja az Origo.

A DxOMark szakemberei azonban most alaposabban is letesztelték a világ első, bolti forgalomban is elérhető kijelzős alatti szelfikameráját (a hozzá tartozó mobillal együtt persze). A szakértők arra jutottak, hogy bár az expozíció és a fókusz rendben van, minden más téren elég csúfos bukás ez a megoldás jelenleg.

ZTE Axon 20 5G
Fotó: Flickr

Alapvetően kritikán alulinak nevezhető a képminőség, zaj, részletesség, színkezelés, mélység és minden egyéb téren. Szelfizésre az Axon 20 5G 26 pontot kapott, ami a valaha volt második legrosszabb eredmény a DxOMark toplistáján.

Bár a fúrt szelfikamerák már nem sok mindent takarnak ki a mobilok kijelzőiből, sok gyártó szeretne teljesen zavartalan élményt, mozgó alkatrészek nélkül (a felugró kamerák hamar eltűntek). Ezért a képernyő alá épített szelfikamerával sokan kísérleteznek, egyelőre a ZTE-n kívül más cég nem mert ilyesmit piacra dobni. Vannak olyan cégek is, amelyek inkább zsugorítanák, és a kávába építenék a szelfikamerát.

A eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

5G-s csúcsmobillal támadhat fel a kanadai gyártó

Fizikai billentyűzettel felszerelt, 5G-s csúcsmobilt dobhat piacra idén a BlackBerry. Régóta távol van a mobilpiactól a BlackBerry, a legutolsó okostelefon ezzel a márkanévvel a 2018-ban megjelent KEY2 LE volt. Minden jel arra utal azonban, hogy a márka visszatér, és újra lehet majd BlackBerry mobilt vásárolni.

A TCL-lel a múlt évben járt le a cég együttműködése, most az OnwardMobility kezében vannak a mobilos jogok. A cég azt tervezi, hogy az idén piacra is dob egy 5G-s BlackBerry csúcsmobilt. Peter Franklin ügyvezető szerint ez Észak-Amerikában és Európában is megjelenik majd. Később pedig Ázsiában is kapható lesz a termék.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.