Megjelent számítógépekre és mobileszközökre a Chrome 86

A böngésző számítógépes kiadása elsőre feltűnő újítást nem hozott.

2020. 10. 07. 15:48
null
Budapest, 2019. december 22. Számítógép billentyûzete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google Chrome 86 számítógépes kiadása elsőre feltűnő újítást nem hozott, azonban már riaszt, mikor egy HTTPS-en keresztül betöltött oldal HTTP-n próbálja elküldeni a kitöltött űrlapadatokat, ezekben az esetekben az automatikus űrlapkitöltés sem működik. Emellett nem engedélyezi a titkosított módon kiszolgált weblapok számára, hogy titkosítatlan forrásból töltsenek le archívumokat.

A Chrome mobilos változatai első blikkre szintén nem tűnnek eget rengető előrelépéseknek, azonban a számítógépes kiadás után már ezek is képesek szólni a kiszivárgott jelszavakról, továbbá hatékonyabban riasztanak az adathalász oldalakról.

Végül iOS-en biometrikus azonosításhoz lett köthető a jelszómezők automatikus kitöltése, és már hivatalosan is beállítható alapértelmezett böngészőnek a Chrome.

A Chrome számítógépekre már telepített példányai maguktól frissülnek a legújabb verzióra, a telepítőkészlete pedig a hivatalos webhelyről tölthető le. A mobilos változatának frissítéseit az App Store-on és a Play Áruházon keresztül kapják meg a felhasználók.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Az emberek többsége néz filmeket és videókat a neten

A legalább 16 éves internetezők négyötöde néz filmeket és videókat a neten, 84 százalékuk pedig online is filmezik, és megnéz mások által letöltött filmet is – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) piackutatásából, amelynek részleteit szerdán közölték az MTI-vel.

A felmérés szerint – amely 2019. november 18. és december 10. között készült négyezer ember online megkérdezésével – minden harmadik internetezőnek van előfizetése valamilyen streaming-szolgáltatásra, emellett minden negyedik letölt mások által megszerzett és az internetre feltöltött filmeket, azaz torrentezik. Mivel ez sok esetben nem legális, ez az arány bizonyára alulmért, de a válaszadók elmondása alapján minden tizedik internetező szokott nemzetközi, és minden ötödik magyar torrentoldalakat használni.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.