Nem sok újdonságot tartogat belül a legújabb csúcsmobil

Máris szétszedték a Samsung új csúcsmobilját: a látottak alapján nem sok minden változott a Galaxy S20-hoz képest – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 23. 12:04
null
Belestek a fedél alá Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PBK Reviews talán elsőként, már darabokra is bontotta a Samsung Galaxy S21 okostelefonját. A videóból kiderül, hogy a csúcsmobil belseje alapvetően nagyon hasonlít az elődhöz, vagyis a Galaxy S20-hoz. A hátlapról pedig így tényleg bebizonyosodott, hogy ennél a modellnél teljes mértékben műanyag.

Belestek a fedél alá
Fotó: YouTube

Természetesen azért a nagymértékű hasonlóság ellenére nem arról van szó, hogy minden teljesen egyforma. A kijelző szalagkábele ezúttal például teljes mértékben eltávolítható, így a képernyő cseréje sokkal egyszerűbbé válik.

A látottak alapján sajnos az akkumulátort és a szelfikamerát kicserélni eléggé húzós folyamat, az energiaforrást például nagyon leragasztották, és az eltávolítást nem segíti semmilyen szalag. Még a szelfikamerát és a kerethez ragasztották, ilyesmit csak a Galaxy Z Flip óta lehet látni. Mindezt alapul véve nem biztos, hogy Zack Nelson elégedett lesz a készülékkel javíthatóság szempontjából.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A Samsung megalkotta az okosórát, ami már szinte mindent tud

Alapvetően az érdekelt minket, hogy megtörik-e a lendület, csak másolásra futja-e már a kreativitásból minimális változtatásokkal, illetve persze, hogy mennyire felhasználóbarát maga a készülék. A termék a szokásoknak megfelelően két méretben létezik, amelyből nálunk a nagyobb, 45 mm-es átmérőjű darab járt.

Dizájn – ugyanaz, de mégis más

Bár már vannak nagyon futurisztikus okos órák is, a Samsung a Galaxy Watch szériánál mindig is a konzervatív formatervezési irányzatot részesítette előnyben, és ezen 2020-ban sem változtattak. A termék ennek köszönhetően első pillantásra teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos kronométer, ami szerintünk jó döntés volt. Bőr szíj jár mellé, amely kellően elegáns, felnőttes, és természetesen egyszerűen cserélhető, ha arra lenne szükség.

A Galaxy Watch korábbi változatait érték kritikák a készülékház viszonylagos vastagsága miatt, de ezen mostanra sikerült faragni valamelyest. Ennek köszönhetően csak alig több, mint egy centiméter magas (11,1 mm), amihez 45 mm-es szélesség, és 46,2 mm-es hosszúság, valamint 53,8 grammos súly társul. Mindez pedig azt jelenti, hogy kényelmesen viselhető, a vékonyabb csúklóval élő emberek azonban inkább a kisebb modellt válasszák.

A számlapot övező gyűrű elforgatható, és természetesen a gombok sem hiányoznak, ami a vezérlésben játszik kulcsszerepet. A modell megkapta az IP68 és MIL-STD 810G minősítéseket, azaz ellenáll az ütéseknek, pornak és a víznek is.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.