Sokáig hiány lehet még az új játékkonzolokból

Folytatódik idén az új hardvereket vásárolni kívánó konzolos és számítógépes játékosok kálváriája.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 28. 19:24
null
XBox kontroller Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emellett a számítógépes játékosokat is veri még egy darabig a sors. Folytatódik idén az új hardvereket vásárolni kívánó konzolos és számítógépes játékosok kálváriája. Az előbbiek gondjával kezdve az AMD szerint egészen 2021 közepéig nem lesz képes eleget gyártani a PlayStation 5 és az új Xbox Series konzolokat hajtó rendszerlapkákból. Ez arra enged következtetni, hogy idén őszig vagy télig is eltarthat, mire bármikor megvásárolhatóvá válnak a konzolok, folyamatossá válik az elérhetőségük a viszonteladóknál – olvasható az Origo cikkében.

A számítógépes játékosok sincsenek jobb helyzetben, az AMD szerint a Ryzen 5000 processzorokból és a Radeon RX 6000 videokártyákból elérhető készletek is igen szűkösek maradhatnak a belátható jövőben, ezek esetében is bőven a második félévben járva kezdhet majd csökkenni a termékhiány.

Hab a tortán, hogy iparági források szerint a videovezérlőkön használt GDDR6 és GDDR6X memóriachipek ára érdemben emelkedhet február közepétől, ami természetesen meglátszódhat a boltok polcaira kerülő grafikus vezérlők árán.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

18 millió előfizetőnél jár a népszerű játékkonzol szolgáltatása

Egyetlen negyedév alatt alatt hárommillióval nőtt az Xbox Game Pass ügyfeleinek a száma.

Óriási sikertörténet a Xbox játékkonzol eszközökön és PC-n játszók számára egyaránt elérhető Xbox Game Pass játékbérlő, a Microsoft friss pénzügyi beszámolója szerint már 18 millió gamer fizet a gyakran a videojátékok Netflixének titulált szolgáltatásért. Legutóbb tavaly szeptemberben érkezett információ az előfizetők számáról, akkor 15 milliónál járt a szolgáltatás – olvasható az Origo cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.