Tableteken és telefonokon is játszhatnánk a népszerű játékokkal

Elhozná tabletekre és telefonokra a népszerű sorozatait a Sony – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 13. 13:44
playstation
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EuroGamer beszámolója alapján a Sony újból igazítani kíván a videojátékos stratégiáján, egyes PlayStation-exkluzív termékeinek számítógépekre való kiadása mellett nekiállhat kiszolgálni a mobilos játékosokat is, elhozná Android és iOS rendszerekre a népszerű játéksorozatait.

A kezdeményezésre egy álláshirdetésből derült fény, a Sony jelenleg épp vezetőt keres a PlayStation Studios mobilos üzletágának élére. Az álláshirdetés szövegében nem kertelt a vállalat, az lesz az illető feladata, hogy a divízió „sikeresen adaptálja mobilokra a PlayStation legnépszerűbb szellemi tulajdonait„. A leírás szerint a munkát megkapónak 3-5 éves távlatban kell terveket szőnie arról, hogy milyen termékek válnak majd elérhetővé telefonokra és tabletekre.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A Sony mostani kezdeményezésében semmi meglepő sincs, hiszen egy-egy jól sikerült, free to play üzleti modellű adaptációval óriási pénzeket kereshet. Valójában az a furcsa, hogy még nem állt neki a szellemi tulajdonaira épülő mobiljátékokat gyártani, a 2015-ös a Run, Sackboy! Run! és a 2016-os Uncharted: Fortune Hunter óta nem volt különösebben aktív, csak konzolos játékokhoz készített mobilos társalkalmazásokat.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Tönkreteheti a PlayStation 4-et a lemerült CMOS elem

A játékkonzolok sem tartanak örökké, azonban a jelentések szerint a Sony PlayStation 4 modellek hamarabb papírnehezékké válhatnak az átlagosnál. A beszámolók alapján a Sony előző-generációs konzolja a CMOS elemet használja belső óraként, ehhez a felhasználó nem fér hozzá. A játékok futtatásához pedig működő CMOS elem kell.

A lemerült CMOS elem tehát használhatatlanná teszi a konzolt, az többé nem tud játékokat megnyitni, akkor sem, ha lemezes játékról van szó. A lemerült CMOS elem cseréje megoldja a problémát, de ehhez fel kell nyitni a konzolt, ami nem mindenki számára megoldható.

Ennél is nagyobb probléma, hogy a konzol működése csak akkor áll vissza az elem cseréje után, ha az hozzáfér a PlayStation Networkhöz, hogy resetelje a rendszeridőt. Vagyis csak akkor szabad kicserélni a CMOs elemet, ha a PlayStation 4 tud csatlakozni.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.