Tömegrendezvény lehet idén a legnagyobb mobilkiállítás

A szervezők 40-50 ezer látogatóra számítanak a nyári mobilkiállításon – írja az Origo.

Forrás: Origo.hu2021. 03. 09. 14:31
null
Barcelona, 2019. februr 26. Az 5G hlzat emblmja a Mobil Vilgkongresszus (MWC) elnevezs mobil tvkzlsi killts s vsr els napjn, 2019. februr 25-n. MTI/EPA/EFE/Quique Garca Fotó: Quique García Forrás: MTI/EPA/EFE/Quique García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghökkentő tervvel rukkolt elő a mobilszolgáltatókat tömörítő legnagyobb érdekvédelmi szervezet, a GSMA tömegrendezvény formájában tartaná meg Barcelonában az idei Mobil Világkongresszust. A konferencia tradicionálisan február vége táján kerül megrendezésre, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig június 28. – július 1. közöttre írták ki.

A GSMA tájékoztatása szerint a koronavírus által jelentett kockázatot több módon kezelnék. Egyrészt a résztvevőknek a kiállításon való megjelenéskor 72 óránál nem régebbi, negatív tesztet kell tudniuk felmutatni, másrészt pedig helyben is lesz kötelező tesztelés, ennek időszerűségéről a My MWC mobilapp fogja emlékeztetni a résztvevőket.

Az 5G hálózat emblémája a Mobil Világkongresszus (MWC) mobil távközlési kiállításon 2019. február 25-én. Az idei esemény könnyedén tömegrendezvény lehet
Fotó: MTI/EPA/EFE/Quique García

Emellett többek közt kötelező lesz a maszkviselés, módosítják a helyszín légcserélő rendszerét, a távolságtartás miatt megfelelő szélességű folyósokat alakítanak ki, egyirányú forgalmat vezetnek be rajtuk. Összesen 1300 kézfertőtlenítőt kívánnak a látogatók rendelkezésére bocsátani, minden fizetést és egyéb emberek közti interakciót érintésmentessé tesznek, az éttermekben is biztosítják a feltételeket a távolságtartáshoz.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Itt az első teljes szénszálas borítású mobil

Világszenzáció telefont jelentett be a német Carbon Mobile nevű gyártó, a Carbon 1 MK II névre keresztelt készüléke a világ első tisztán szénszálas házú okostelefonja. Ez azért óriási áttörés, mert a szénszálas anyagok alapvetően blokkolják a vezeték nélküli jeleket, a gyártó szakemberei több évnyi kutatási és fejlesztési munkával oldották meg ezt a jelen esetben kritikus problémát.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.