Újabb adatbiztonsági botrány a legnagyobb közösségi oldalon

Napi ötmillió e-mail-cím is kilopható volt egy eszközzel a közösségi hálózattól – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 22. 14:04
null
Az eszköz létezésének nyilvánosságra kerülését követően a Facebook nagyon gyorsan javította a sebezhetőséget Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április elején már kitört egy jelentős adatbiztonsági botrány a Facebooknál, szabadon elérhetővé váltak 553 millió felhasználó különféle információi, több százezer hazai felhasználót is érintett. Ezeket az adatokat még 2019-ben lopták ki a cégtől, a tolvajok az ismerőskereső eszközével éltek vissza.

Az eszköz létezésének nyilvánosságra kerülését követően a Facebook nagyon gyorsan javította a sebezhetőséget
Fotó: PEXELS

Most itt az újabb botrány, a beszámolók szerint egy ideje már kering bizonyos hackerfórumokon egy eszköz, amely segítségével egészen a közelmúltig napi akár ötmillió facebookozó e-mail-címe is kiszedhető volt a közösségi hálózatból, a böngészős felületén megbújt sebezhetőséget használt ki a szoftver. A hibát felfedezett biztonsági kutató jelentette is a sérülékenységet a Facebooknak, azonban az nem találta fontosnak a kijavítását, így jelent meg végül érdekességként a hackerfórumokon.

Most megváltozott a helyzet, az eszköz létezésének nyilvánosságra kerülését követően a Facebook nagyon gyorsan javította a sebezhetőséget, így már nem működik az adatlopó eszköz. A cég szóvivője szerint valaki elkeverte a biztonsági kutató bejelentését, valójában el sem jutott az ügy az illetékesekig, azért nem történt meg előbb a hiba foltozása. Ez érdekes, hiszen valaki mégiscsak eldöntötte korábban, hogy nem érdemes foglalkozni vele.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.