Visszavezeti az EU-s roamingot egy brit szolgáltató

Az EE 2022 januárjától kezdve 47 európai országba látogatás esetén extra költséget fog felszámolni.

Forrás: origo.hu2021. 06. 25. 16:15
null
Az EE 2022 januárjától kezdve 47 európai országba látogatás esetén extra költséget fog felszámolni Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brexit-tárgyalások befejezését követően idén januárban a négy legnagyobb brit mobilszolgáltató egyhangúan azt állították, hogy az Egyesült Királyság unióból való kilépését követően nem fogják visszavezetni a roamingdíjat az EU-s államokba látogató ügyfelek számára. Az ígérettel kapcsolatban volt némi szkepticizmus, a jelek szerint nem is alaptalanul.

A négyes fogat tagjai közül most az EE bejelentette, hogy 2022 januárjától kezdve 47 európai országba látogatás esetén mégis extra költséget fog felszámolni az olyan ügyfeleknek, akik 2021. július 7-től kezdve kötött előfizetői szerződéssel rendelkeznek. Nekik naponta fixen 2 fontba, olyan 820 forintba kerül majd a roamingolás, ami nem tűnik a világ végének, azonban nem ez volt az ígéret.

Az EE 2022 januárjától kezdve 47 európai országba látogatás esetén extra költséget fog felszámolni
Fotó: Pixabay

A beszedett díjat a belföldi szolgáltatásainak fejlesztésére kívánja fordítani a szolgáltató.

Röviddel az EE bejelentése előtt tévesen az a hír járta a brit sajtóban, hogy az O2 is visszavezetheti a roamingdíjat, ám ezt a távközlési cég tagadta. Viszont a fair használat jegyében egy napi 25 GB-os adatlimitet be fog vezetni az EU-s országokban mobilozó ügyfeleknél, közölte a cég szóvivője, ha már úgyis előkerült a téma.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Újra használhatják az amerikaiak a TikTok és a WeChat appokat

Az Egyesült Államok visszavonja a kínai TikTok videómegosztó alkalmazásra és a szintén kínai WeChat közösségi platformra az előző adminisztráció által kiszabott tranzakciós tiltásokat.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium mostani döntése azt jelenti, hogy az amerikai állampolgárok újra letölthetik és használhatják a ByteDance pekingi központú vállalatcsoport (TikTok), valamint a Tencent kínai internetes óriáscég (WeChat) tulajdonában lévő applikációkat.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.