Törékeny kislányból a szkander királynője

Barzsó Henrietta korábban úszott és táncolt is, végül azonban a szkander mellett tette le a garast – csupasport.hu.

Forrás: CSUPASPORT.HU2020. 12. 29. 10:15
null
Barzsó Henrietta hamar megszerette a szkanderes közeget Forrás: CSUPASPORT.HU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 27-én rendezték az 1. Gemenc szkander ob-t, amelyen Barzsó Henrietta a felnőtt –65kg-os kategóriában jobb és bal kézzel is az első helyen végzett, abszolút kategóriában pedig mindkét kézzel második lett a remek hangulatú versenyen. Nemzetközileg is a legjobbak közé tartozik, volt már világbajnoki második és harmadik is – célja, hogy az aranyérmet is elhozza a vb-ről, emellett szeretne kijutni az olimpiára, ha felveszik a programba a szkandert.

Barzsó Henrietta hamar megszerette a szkanderes közeget
Fotó: CSUPASPORT.HU

A területi képviselőként dolgozó csinos hölgyet a munkahelye is támogatja, így nem okoz neki gondot, hogy eljusson a versenyekre. Heti öt-hat alkalommal edz, és mint mondja, az erő és a technika mellett gyorsaság is kell, hogy valaki sikeres legyen – mert hiába vagy erős, ha egyből lenyomnak, mire odamész az asztalhoz…

A súlyzós edzések mellett a speciális felkészülés, a csukló, az ujjak és az alkar erősítése is része a felkészülésnek, emellett ő a „fegyencedzést” is gyakran felveszi a programba. Persze adja magát a kérdés, hogy vajon kamaszként miért ezt a sportot választotta?

„Az édesapám és a bátyám révén jött ez az egész – mesélte a Csupasportnak. – A testvérem kezdte el előbb a fekve nyomást, aztán a szkandert, én pedig megirigyeltem, hogy mennyire tehetséges benne.

Egyre többet nyaggattak, hogy próbáljam ki én is, miközben akkoriban körülbelül vasággyal együtt voltam negyven kilogramm. Aztán az első versenyemen óriási sikerélménnyel gazdagodtam.

Tizenhárom-tizennégy évesen neveztem a mínusz ötvenöt kilós kategóriába, mivel ennél kisebb nem volt. Így is mindenki nagyobb volt nálam, de ha jól emlékszem, nyertem, vagy második lettem, ami hatalmas lökést adott a folytatásra. Korábban úsztam és táncoltam is, volt, hogy a hármat együtt csináltam, de érdekes módon végül a szkander maradt.”

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Online téli mesevilágba vár a Recirquel

A Müpa a világ legkiválóbb művészeit és alkotóit vonultatja fel virtuális hangversenytermében és előadótermeiben, amelyekben az elmúlt évek legsikeresebb produkcióit láthatják az érdeklődők. Igazi ünnepi különlegességként, ingyenesen tekinthető meg a Recirquel Kristály című, téli mesevilágot idéző előadás.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.