időjárás 15°C Helga 2022. október 3.
logo

Itt a megállapodás: nőtt Magyarország energiabiztonsága

Le az integetőhájjal! Három egyszerű gyakorlat + videó

Forrás: Diéta és Fitnesz
2021.01.29. 10:20
Le az integetőhájjal! Három egyszerű gyakorlat + videó

Edzésre fel, ezekkel az egyszerű gyakorlatokkal meg kell gyilkolni a kellemetlen integetőhájat!

Amikor az edzésre és alakformálásra gondolunk, hosszú időn keresztül leginkább a csípőnk, a fenekünk, a hasunk jut eszünkbe. Aztán egyszer csak kénytelenek leszünk észrevenni: bizony a karunkat sem szabad elhanyagolni! Jó lenne megszabadulni a puha felkartól, integetőhájjal nem leszünk csinosak – egy szép, formás kar ugyanis nem csak remek látvány, de évekkel fiatalabbnak is tűnünk tőle – írja a diétaésfitnesz.hu.

Fotó: Pexels

Kezdetnek mindegyikből 15-15 darabot végezzünk, majd fokozatosan, minden harmadik alkalommal növelheted a sorozatok számát.

Ne felejtsünk el a gyakorlatsor előtt bemelegíteni, majd az edzés végén alaposan nyújtani, hogy védjük az izmokat a sérülésektől!

1. Jöhet a kanapé

Dolgozzuk meg a tricepszet a következőképpen: támasszuk meg magunkat a kanapé, az ágy, vagy egy stabil szék szélén. A kézfej nézzen előre, a láb legyen nyújtva, karral pedig nyomjuk fel magunkat, míg a test egyenes vonalat nem ír le. Ezután engedjük le magunkat úgy, hogy a popsi ne érjen le a talajra.

2. Formás felkar, gömbölyű vállak

A jó öreg fekvőtámasz elképesztően hatásos gyakorlat! Figyeljünk oda, hogy a testet feszesen tartsuk közben, a csípőt ne engedjük le, a vállakat ne húzzuk fel a nyak irányába, a hátunk pedig legyen egyenes!

3. Feszesség és tónus

A felkart, a bicepszet és a vállat is szépen formálja, ha súlyzót vagy ásványvizes flakont veszünk a kezünkbe, és karhajlítással felemeljük, majd kitolással folytatjuk, és így hajtunk végre egy komplex, látványos és hatékony gyakorlatsort. Az alábbi videó segít.

Az integetőhájjal való leszámolást segítő eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben higiéniai kérdéssel foglalkoztunk. A hazai lakosság egyharmadát ugyanis nem aggasztja az otthoni felületeken található baktériumok és vírusok jelenléte. A ruhák fertőtlenítése még nem része a higiéniai szokásainknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.