Zseniális ötletek, hogy könnyedén menjen a fogyás

Ugye egyetértünk abban, hogy néha a legapróbb ötletekkel érjük el a legnagyobb sikereket. Nincs ez másképp a diétában sem. Ha a következő trükköket kipróbálja, biztos, hogy könnyebben peregnek le a kilók.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 02. 28. 13:03
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek tényleg apróságok, de próbálja ki, hogy könnyedén menjen a fogyás!

ÉLVEZZÜK HOSSZAN!

A lényeg az, hogy csípjünk le egy-két falatot minden étkezésből, és ezeket csak 1-2 órával később együk meg. Például, ha reggelire tejbe vagy joghurtba szórt müzlit ennénk gyümölcsökkel, akkor a gyümölcsöt tegyük el későbbre – írja a diétaésfitnesz.hu.

TARTSUNK KUTYÁT!

A gazdik csupán a sétáltatás miatt akár heti 200 kalóriával többet is elégetnek, mint azok, akiknek nincs kutyájuk. Ha viszont kedvencünkkel együtt futunk, még ennél is többet teszünk az egészségünkért.

ADJUK MEG A MÓDJÁT!

Dietetikusok szerint borzasztóan fontos, hogy minden étkezéshez nyugodt körülményeket teremtsünk. Üljünk le, terítsünk meg, legyen időnk az étkezésre! Ha ugyanis csak állva, műanyag tányérból, dobozból vagy szalvétáról eszünk, kapkodunk és az agyunkhoz nem jut el az elégedettség érzése, nincs ideje felfogni, hogy jóllaktunk, vagyis többet eszünk.

Fotó: Pexels

HASZNÁLJUK A KÖZÖSSÉGI OLDALAKAT!

Persze ne a szelfikre vagy a „mit eszek éppen” című fotók posztolgatására kell gondolni! Sokkal inkább azokra az applikációkra, melyek segítségével sportos életmódot folytató közösségekhez csatlakozhatunk. Ezek ugyanis rákényszerítenek arra, hogy napi rutinná váljon a sport, sőt, az eredmények nyilvántartásával fejlődésre ösztönöznek.

MINDIG LEGYEN A TÁSKÁBAN EGY ALMA!

Megéhezett? Vagy inkább mégsem? Az ember sokszor tényleg nem tudja eldönteni, egyen vagy ne. Pláne ha kínálnak, szinte megszokásból nyúlunk a sütemény után. Könnyen lefaraghatunk a bevitt szénhidrát mennyiségéből, ha mindig tartunk magunknál egy almát. Ha úgy érezzük, hogy ennénk, de nem kívánjuk az almát, akkor nem vagyunk éhesek.

MOSSUNK FOGAT!

Amerikai dietetikusok szerint érdemes minden főétkezés után gyorsan fogat mosni. A fogmosás ugyanis nem csupán a száj higiéniáját szolgálja, hanem a friss mentolos illattal azt az üzenetet juttatja el az agyba, hogy véget ért az étkezésre szánt idő. Különösen fontos lehet ez a vacsorát követő, lefekvés előtti időszakra, ugyanis ez az az idősáv, amikor az emberek zöme nassolgat.

NEVESSÜNK TÖBBET!

Az általános rosszkedv, a depresszió, a stressz gyakorlatilag mindig bánatevéshez és súlygyarapodáshoz vezet. Könnyű belátni, hogy a jókedv pont ellenkezőleg hat, vagyis aktívan hozzájárul a fogyáshoz. A nevetés csökkenti a kortizol nevű stresszhormon szintjét, mely több tudós szerint is felelőssé tehető a szénhidrát utáni ellenállhatatlan vágy kialakulásáért.

SPORTOLJUNK ESTE!

Gyakran ránktör az esti órákban az éhség? Bosszantó, hisz épp akkor kellene visszafogni magunkat… Egy tudományos kutatás kimutatta, hogy az esti órákban végzett intenzív mozgás csökkenti az éhségérzetet.

További ötletekért, hogy könnyedén menjen a fogyás, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünkben azokról a jelekről írtunk, amelyek jelzik, ha érdemes belekezdenünk egy diétába vagy fogyókúrába. Kövér vagyok? Vagy mégsem? Honnan tudhatom?

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.