Amit még Superman is lehetetlennek tartott

Alaposan kigyúrta magát Henry Cavill az elmúlt évek alatt. A brit színésznek szüksége is volt az izomra, hiszen Supermanként kellett teljesítenie a filmvásznon – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 26. 18:42
Cavill, Henry
New York, 2016. március 21. Henry Cavill brit színész a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice) címû filmjének bemutatóján a New York-i Radio City Music Hallban 2016. március 20-án. (MTI/EPA/Peter Foley) Fotó: PETER FOLEY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Henry Cavill a testépítés rabja lett. A színész 2007-ben, a Tudorok sorozatban még jóval vékonyabban tűnt fel, mint mostanság. Az azóta eltelt évek alatt többkilónyi izomtömeggel lett nehezebb. A testedzés felé kétségkívül a 2013-ban bemutatott Acélember című film indította el, akkor alakította először Superman szerepét.

Henry Cavill nem csak az egészségére, de öltözködésére is kifejezetten igényes (MTI/EPA/Peter Foley)

Cavill Mark Twight személyi edzővel dolgozott, aki 2003-ban megalapította a Gym Jones edzőtermet. A Gym Jones nem egy nyilvános konditerem, kizárólag meghívásos alapon lehet bejutni, leginkább sportolóknak, katonáknak és szuperhősöket alakító színészeknek. Cavill négy hónapon keresztül dolgozott a személyi edzővel.

„Két hónapot edzettem saját magam, majd négy hónapot Markkal Los Angelesben – olvasható a színész korábbi nyilatkozata a henrycavill.org oldalon. – Emlékszem, volt olyan feladat, amikor azt mondtam Marknak, hogy én kész vagyok, ezt nem tudom megcsinálni.”

Cavill heti öt napot edzett, szerdán és vasárnap pihent. Crossfit típusú edzéseket végzett, a különböző súlyzós alapgyakorlatok mellett futás is szerepelt az edzésprogramjában. Íme néhány gyakorlat az alábbi videóban.

Természetesen az étkezésnek is nagy szerepe volt abban, hogy Cavill elérje a kívánt izomzatot Superman megformálásához. A négy hónapos felkészülés alatt előfordult, hogy napi 5000 kalóriát kellett ennie.

1–2. Hét: 3500 kalória

3–6. Hét: 3500 kalória

7–8. Hét: 4000 kalória

9–10. Hét: 5000 kalória

11–12. Hét: 3500 kalória

Mindennap hatszor étkezett. Reggelire általában tojást, zabot, almát evett. Napközben barna rizst, brokkolit, csirkemellet, tonhalat, banánt, tortillát, salátát fogyasztott. Az esti étkezéseire pedig túrót, tejet, pulykahúst, csicseriborsót, mandulát kapott, és mindig ivott fehérjeturmixokat is.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.