Az edzés előnyei, amelyek megváltoztatják a mindennapjainkat

Hogy a rendszeres mozgástól szebbek, vékonyabbak, fiatalosabbak leszünk, talán már mindenki tudja. Ám a napi vagy heti sportolás nem csak ezért jó. Számos olyan jótékony hatása van, ami fel sem merül az emberben, amikor úgy dönt, hogy sportolásra adja a fejét. Garantáltan meg fog változni az életünk – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 09. 21. 11:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyobb akaraterőt ad

Ma már nem feltétlenül szükséges egy személyi edző ahhoz, hogy megtalálhassuk a számunkra megfelelő edzéstervet. Nagyon sok olyan applikáció van – ingyenes is –, ahol nemre, korra, súlyra, de még sérülésveszély elkerülésére is össze lehet állítani a saját edzésünket. Ezek az appok rendelkeznek olyan funkcióval is, melyek motiválni tudják az embert. Hirtelen azt vehetjük észre, hogy nem akarnánk már kihagyni egy edzést sem, többet vagy gyorsabban akarjuk végezni, mint tegnap, és élvezni fogjuk, hogy égetjük a kalóriákat. Eltökéltség költözik a mindennapjainkba, és ez az akaraterő nem csak a sportban fog megmutatkozni.

Csökkenti a krónikus betegségek kockázatát

A rendszeres testmozgás – többek között – hozzájárul az egészséges életmódhoz, megvédi a szívet, javítja a keringést és a vérnyomást. A felhalmozódott hasi zsír növeli a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, ezért ha két-három naponta legalább 30 percet mozogsz, máris tettél valamit az egészséged megóvásáért.

Elősegíti a jobb alvást

A mozgás endorfint termel, ami amellett, hogy boldogságérzetet biztosít, sokszor feszültséget is okoz a testben. Éppen ezért az edzést sose hagyd a késői órákra. Ideális 19 óráig végezni a sportolással, ebben az esetben a mozgásnak jótékony hatása lesz az alvásunkra is. Az agy intenzívebben pihen és mélyebben tudunk aludni.

Fejleszti a memóriát

Ha már az agy került szóba: a sport arra is jó, hogy fejlessze a memóriát. Az izzadás során megnő a hippokampuszban a memóriáért és a tanulásért felelős sejtek termelődése, így könnyebben tudunk új ismereteket elsajátítani, de a meglévő tudásunk is élénkebb, frissebb lesz.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.