Háromnapos fesztivállal ünnepli az állatkert az állatok világnapját

Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli péntektől hétfőig az állatok világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Forrás: MTI2021. 09. 30. 8:08
Budapest, 2020. februr 2. A Fvrosi llat- s Nvnykert barnamedvjt (Ursus arctos) nzik a ltogatk a hagyomnyos medvernyk-szlels napjn, 2020. februr 2-n. Balu, a tizenkt esztends barnamedve vgl megltta az rnykt, ez a nphagyomny szerint azt jelenti, hogy a tl mg sokig fog tartani. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézmény szerdai tájékoztatása szerint az állatkert főbejáratánál lévő téren gazdiképző hívja majd fel a figyelmet a felelős állattartásra a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola, a Heltay Kutyaotthon Alapítvány, valamint a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület közreműködésével.

A Nagy-tó mellett lévő állomáson az állatkert vadállatmentő tevékenységét és a FŐKERT munkáját ismerhetik meg az érdeklődők. Lesz játékos, kreatív kézműveskedés, a Sárosi Méhészet jóvoltából pedig méhészeti bemutatóval is készülnek.  

Szombaton az ízeltlábúak világába is bepillantást nyerhetnek a látogatók a Magyar Rovartani Társaság állomásánál, vasárnap pedig a WWF Magyarország segítségével a hazai természeti érékek védelméről lesz szó.

Szombaton és vasárnap külön állomáshellyel lesz jelen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, amely a legritkább hazai gerinces állat, a rákosi vipera védelme érdekében indított programot mutatja be, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület állomáshelyénél pedig a fenntarthatóság lesz a téma.

Vasárnap megtartják az állatkerti nevelőszülők találkozóját is.

A fesztivál programkínálatát látványetetések, állattréningek, bemutatók és az "állati alkatrészeket" bemutató "TapiZoo" állomások egészítik ki.

Borítókép: a Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéjét nézik a látogatók a hagyományos medveárnyék-észlelés napján, 2020. február 2-án (MTI/Mónus Márton)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.