időjárás -3°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

A szépség alapja egyszerűbb, mint gondolná

Forrás: GYÓGYZÓNA
2021.10.19. 09:28 2021.10.19. 10:34
A szépség alapja egyszerűbb, mint gondolná

Nem alaptalan a mondás, miszerint a tartós fiatalság forrása az alvás. Éjszakai pihenőnk közben ugyanis a szervezet megújítja és regenerálja önmagát, ami a külső megjelenésünkre is pozitív hatással van. 

Ahhoz, hogy láthatók legyenek a pozitív hatások, napi 7 és 9 óra közötti minőségi alvásra van szükségünk.

Az alvás szerepe a szépülésben

Az elegendő alvás megelőzi a ráncosodást, ugyanis pihenőnk közben a bőr kollagént termel, amely elősegíti bőrünk puhaságát, és megakadályozza a megereszkedést – nyilatkozta Patricia Wexler amerikai bőrgyógyász a WebMD-nek. Alvás közben a test fokozza a bőr véráramlását is, ezért lehet, hogy egy kiadós pihenés után ragyogóbb arccal ébredünk. Ha nem alszunk eleget, az arcunk sápadttá, élettelenné, bőrünk szárazzá válhat.

Ha táskásak a szemeid és alattuk sötét karikák vannak, valószínűleg nem alszol eleget. Az elegendő pihenés minimalizálhatja a puffadást és az elszíneződést – mondja Doris Day bőrgyógyászati klinikai docens. Az alváshiány miatti rosszabb véráramlás nem csak a sötét karikák okozója, de a haj kihullását és töredezését is növeli, hiszen a szőrtüszők sem jutnak elegendő tápanyaghoz, vitaminhoz és ásványi anyaghoz.

Fotó: Flickr

A fáradtság az arckifejezéseinken is meglátszik.

Egy alvással kapcsolatos kutatás szerint az alváshiány apró jelekben mutatkozik meg az arcunkon, például ilyenkor a szájunk sarka lefelé görbül, és hajlamosabbak vagyunk a szemöldökünket ráncolni. Érzékenyek vagyunk mások energiáira, így könnyen meg tudjuk állapítani, ha valaki nem aludt eleget. Amikor az emberek megjegyzést tesznek arra, hogy fáradtnak tűnünk, valószínűleg ezekből az apró fizikai jelekből vonják le a következtetést.

A minőségi alváshoz tippeket ITT olvashat!

Borítókép: Flickr