időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Mozgásterápia: gyors megoldás helyett személyre szabott kezelés

Forrás: GYÓGYZÓNA
2021.10.22. 11:12 2021.10.22. 15:35
Mozgásterápia: gyors megoldás helyett személyre szabott kezelés

Ha fáj a hát, a nyak, a derék, az, ha az orvos is úgy látja jónak, sokszor mozgásterápiáért kiált, ám vannak, akik ehelyett tablettákat vagy YouTube-ról elleshető tornagyakorlatokat keresnének. A hónapok vagy évek alatt kialakult panaszokat ugyanakkor legtöbbször lehetetlen varázsütésre, tartósan eltüntetni, hiába lenne jó – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

A mozgásterápiát nagyon nem kezeljük a helyén, ez pedig abból fakad, hogy nem vagyunk tisztában annak lényegével és jelentőségével.

Gyakori jelenség, hogy amikor az állapotfelmérést követően mozgásterápiát javaslok a páciensnek, visszakérdez, hogy nincsenek-e otthon végezhető gyakorlatok, gyakorlatsorok. Nos, hatalmas tévedés azt gondolni, hogy létezik néhány sablongyakorlat, amelytől meggyógyulunk

– mondta Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, a Feövenyessy Gerinc- és Sportrehabilitációs Központ és a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője.

A futásról gyógytornász szemmel

A futás egy remek sport és egyben a legjobb kardió mozgás is, érdemes tisztában lennünk azzal, hogyan kerüljük el a sérüléseket.

A szakember szerint ez a tévhit abból ered, hogy sokan nem értik, mi a különbség a mozgás, az edzés és a mozgásterápia között. Míg a rendszeres mozgás, edzés célja a megfelelő testi és pszichés állapot karbantartása, addig a mozgásterápia valamilyen mozgásszervi panasz, betegség kezelésére, gyógyítására, azaz az állapot javítására irányul.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels