Mozgásterápia: gyors megoldás helyett személyre szabott kezelés

Ha fáj a hát, a nyak, a derék, az, ha az orvos is úgy látja jónak, sokszor mozgásterápiáért kiált, ám vannak, akik ehelyett tablettákat vagy YouTube-ról elleshető tornagyakorlatokat keresnének. A hónapok vagy évek alatt kialakult panaszokat ugyanakkor legtöbbször lehetetlen varázsütésre, tartósan eltüntetni, hiába lenne jó – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 22. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mozgásterápiát nagyon nem kezeljük a helyén, ez pedig abból fakad, hogy nem vagyunk tisztában annak lényegével és jelentőségével.

Gyakori jelenség, hogy amikor az állapotfelmérést követően mozgásterápiát javaslok a páciensnek, visszakérdez, hogy nincsenek-e otthon végezhető gyakorlatok, gyakorlatsorok. Nos, hatalmas tévedés azt gondolni, hogy létezik néhány sablongyakorlat, amelytől meggyógyulunk

– mondta Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, a Feövenyessy Gerinc- és Sportrehabilitációs Központ és a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője.

A szakember szerint ez a tévhit abból ered, hogy sokan nem értik, mi a különbség a mozgás, az edzés és a mozgásterápia között. Míg a rendszeres mozgás, edzés célja a megfelelő testi és pszichés állapot karbantartása, addig a mozgásterápia valamilyen mozgásszervi panasz, betegség kezelésére, gyógyítására, azaz az állapot javítására irányul.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.