Őszi túra tippek a tökéletes kikapcsolódásért

Az enyhe őszi napokat túrázásra teremtették, ám ezek a kalandok sok váratlan fordulatot hozhatnak, ha nem vagyunk elég felkészültek. Legyen szó kis erdei sétáról vagy nagy hegymászásról, ezek az egyszerű tippek segítenek, hogy ne útközben érjenek a kellemetlen meglepetések – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 28. 8:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A túrázás ősszel és tavasszal is igen kedvelt és egészséges tevékenység, hiszen ilyenkor már nincs nagy hőség, viszont még a mínusz fokok sem fenyegetnek. Bármilyen jellegű kirándulásra is vállalkozunk, ha erdőben tervezünk időt tölteni, érdemes előre felkészülni.

Tervezze meg előre az útvonalat!

Ha először jár egy túraútvonalon, a legokosabb, ha 

előre megtervezi, merre szeretne járni. 

Az útvonal megtervezése mellett azt is nézze meg, mekkora távot, szintkülönbséget fog bejárni, és ez mennyi időbe fog telni. Ezek alapján sokkal jobban fel tud készülni az útra. Az előre megtervezett térképét vigye magával a túrára bárhol előkapható formában, arra az esetre, ha esetleg elbizonytalanodna, hiszen az erdő közepén nem mindig lesz térerő vagy mobilinternet.

Öltözzön rétegesen!

Anélkül semmiképp ne induljon el, hogy megnézné milyen idő várható a túra alatt. Azonban azzal is számolni kell, hogy a kellemes, napos őszi időjárás, amit a városban, házak között érzünk, becsapós lehet, hiszen az erdőben, vagy magasabb pontokon jó eséllyel

hidegebb, akár szelesebb, árnyékosabb időjárással is szembesülhetünk.

A megfázás, tüdőgyulladás vagy éppen a túlmelegedés és leizzadás elkerülése érdekében rétegesen öltözzünk fel. Ebben az esetben, ha melegünk van, levehetünk egy réteget, ha pedig elkezdünk fázni, felvehetjük azt.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.