Hogyan maradjunk egészségesek a hideg napokon?

Elsősorban azoknak kell jobban odafigyelniük a téli megbetegedésekre, akiknek gyenge az immunrendszerük – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 11. 11. 17:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogyan előzzük meg a klasszikusnak számító téli nyavalyákat? A gyenge védekezőképességnek több oka is lehet: elképzelhető, hogy még nem fejlődött ki megfelelően (mint például a kisgyermekeknél és a csecsemőknél), de ennek az ellenkezője is lehet: a szervezet korosodásával csökken az ellenállóképesség. Ezen kívül azok az emberek is veszélyeztetettek, akiknek egy krónikus betegség miatt vagy egy aktuálisan futó gyógyszeres kezelés következtében gyenge az immunrendszerük.

A kulcs a réteges öltözködés

Természetesen a legfontosabb, hogy – a kinti levegőhöz alkalmazkodva – öltözködjünk megfelelően. A külső környezeti tényezők által okozott betegségekkel szemben a legjobb a réteges öltözködés. A megfelelő öltözködésen kívül az is lényeges, hogy télen se hagyjuk el magunkat!

Tartsuk sporttal karban testünket: ha az időjárás nagyon zord, és nem alkalmas a külső sporttevékenységekre, akkor néhány fekvőtámasszal és felüléssel, vagy a konditermek kardiogépeinek használatával dolgoztassuk meg az izmainkat!  

Ne feledjük azonban, hogy – a sérülések elkerülése érdekében – minden sportnál a bemelegítés a legfontosabb!

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.