Öt tipp a jobb önismeretért: csupán egy füzetre lesz szükség

Ha tisztában vagyunk az érzéseinkkel, céljainkkal, illetve jó és rossz tulajdonságainkkal, akkor jobban ismerjük önmagunkat. Ez csak természetes – írja a That’s Life.

Forrás: thatslife.hu2021. 11. 07. 10:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Tervezz!

Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megismerkedjünk önmagunkkal. Legyen a formátum egy egyszerű diáknapló vagy egy bullet journal! Miért is segít ez az önismeretben? Azért, mert valamiképpen a mindennapjaid részévé válunk mi magunk, ami furcsán hangzik, de ebben a világban sokan már csak elsodródunk egymás mellett és észre sem vesszük, hogy évek futnak el mellettünk. Másrészt, ha számon tartjuk teendőinket, azok kipipálása után egyfajta jó érzés tölti majd el.

2. Tűzzön ki célokat!

Mi a lényeg? Felírjuk a rövid- és hosszú távú céljainkat, ennyi az egész. Ami a legfontosabb az egy-, két-, három- és öt-, valamint akár a tízéves tervek elkészítése. Semmi baj, ha nem valósul meg belőlük valami, nem ez a fontos! A végcél, hogy tudjuk, mit várunk az élettől. Az elkészítése közben pedig akarva-akaratlanul egy prioritási sorrendet is felállítunk. 

3. Erősítse meg az elképzeléseit!

Itt is tökéletesen elég egy kis notesz, de akár post-iteket is használhat. Tehát, ahogy kényelmesebb, tele is ragaszhathatja velük a lakást, de meghagyhatja magának is a gondolatait egy kis füzetben. Írja le egyes szám első személyben, jelen időben azokat a gondolatokat, amik megerősítésre szorulnak! Lehet ez bármi, de azért hoztunk pár példát:

  • Az érzéseimet én határozom meg.
  • Képes vagyok stressz nélkül élni.
  • Elérem a céljaimat.

Minden nap olvassa el!

A teljes cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.