Ezeket az italokat minden diétázónak ismernie kell

Minden fogyókúrázó álma, hogy kényelmesen, ágyban fekve szabadulhasson meg a súlyfeleslegtől. Bár a testmozgást megúszni nem lehet, ezek a fantasztikus összetételű italok úgy felpörgetik a fogyást, hogy az eredményt centikben mérheti.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2022. 01. 05. 14:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár e gyógyhatású szerek összetétele az alapanyagtól függően más és más, a velük kitűzött cél azonban mindig ugyanaz: a fogyás elősegítése és gyorsítása – írja a Diéta és Fitnesz magazin.

Az este fogyasztandó italok hatása akkor teljesedik ki igazán, ha váltogatja őket, így kellő dinamikával és sejtszinten veheti fel szervezete a harcot a pusztító hatások ellen.

KURKUMÁS FOGYÓKÚRÁS ITAL: FIATALÍTJA A TESTET

Hozzávalók:

Két csésze kókusztej, 1 teáskanál kurkuma, 1 darabka (kb. 2,5 cm) friss gyömbér, reszelve (vagy 1 teáskanál gyömbérpor), 1/4 teáskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál méz

Így készítse:

A méz kivételével tegye az összes hozzávalót egy serpenyőbe, és keverje össze. Melegítse addig, amíg forrni nem kezd, alacsony lángon főzze öt percig. A végén csorgassa bele a mézet, és kész is! Még melegen igya meg, lefekvés előtt.

– Erősíti az immunrendszert, fiatalít!

– Szabályozza a magas vérnyomást.

– Élénkíti a memóriát és az agyműködést.

– Véd a rák ellen.

LÚGOSÍTÓ ZÖLDTURMIX: FELPÖRGETI A FOGYÁST

Az új lúgosító turmix a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Magas rosttartalmának köszönhetően tisztítja a beleket – már ez elképesztő segítség a fogyásban.

A zsírbontást segítő koktél hatóereje a zöld színében rejlik: minél mélyebb árnyalatú az italod, annál biztosabb lehetsz abban, hogy érdemben tettél az egészségedért! Fontos, hogy minél több zöld színű finomság kerüljön bele, jöhet minden, amit szeretsz: saláta, spenót, rukkola, zeller, uborka. A merészebbek káposztát, brokkolit vagy avokádót is tehetnek bele!

Hozzávalók:

1 db zellerszár, 1/2 csésze petrezselyem, 1/2 csésze spenót, 1/4 uborka, kis darab gyömbér, 1/2 citrom, meghámozva, 2 csésze víz

Így készítse:

Nincs más dolga, mint turmixolja össze a hozzávalókat! Minden este lefekvés előtt igyon egy pohárral a zöld italból!

Lúgosító zöldturmix, a zsírbontást segítő koktél. Forrás: Flickr

FRISSEN FACSART CÉKLALÉ: TOTÁLIS MÉREGTELENÍTŐ

A cékla a legegészségesebb magyar zöldség: számos vitamin (A, B és C és folsav), illetve ásványi anyag (foszfor, kén, kálium, nátrium és magnézium) található. Ennek köszönhetően gyógyhatása igen szerteágazó. Bevetheti influenza, nátha, gyomorpanaszok, visszér, magas vérnyomás, daganatos betegségek, emésztési problémák, menstruációs zavarok, vérszegénység, de még depresszió esetén is.

Hozzávalók:

30 dkg friss cékla, 1 dl ásványvíz

Így készítse:

A meghámozott és apróra vágott céklát nyersen turmixolja össze a vízzel. Akkor jó, amikor a folyadék már teljesen sima. Frissen fogyassza is el.

TIPP: Ha nem szereti a cékla nyers ízét, adjon a turmixhoz sárgarépát, almát vagy narancsot, de tehet bele uborkát, illetve zellerlevet is.

Lúgosít, kiváló antioxidáns.

Segíti a vörösvérsejtek képzését.

Méregteleníti a szervezetet.

Gátolja és megelőzi a ráksejtek szaporodását.

Tisztítja a gyomrot és a bélcsatornát, regenerálja a nyálkahártyát.

Szabályozza az anyagcserét.

A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.