Ön figyel arra, hogy a téli időszakban is formában tartsa magát?

A téli időszakban sokkal nehezebben vesszük rá magunkat a mozgásra. Hideg van, hamar besötétedik, sokkal kényelmesebb a kanapén betakarózva pihenni. Pedig télen különösen fontos a testmozgás, éppen azért, mert ilyenkor hajlamosabbak vagyunk kiadós, nehéz ételeket fogyasztani – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 02. 04. 8:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendszeres testmozgás egészségesen tartja a testet és a lelket is. A rendszeres fizikai aktivitás erősíti az immunrendszert, javítja az alvásminőséget és csökkentheti a stresszt.

Azonban nem kell rögtön a konditerembe rohanni, sokféle testmozgás végezhető eszközök nélkül is, akár a szabadban. 

A csípős időben mi sem frissíti fel jobban az embert, mint egy kiadós séta. A megfázás elkerülése érdekében öltözzünk fel melegen, extrém hideg időjárásban rétegezzük az öltözékünket. A gyaloglás mellett a kocogás és a futás is tökéletes mozgásforma, a megfelelő öltözetre fordítsunk kellő figyelmet.

Aki semmilyen áron nem hajlandó kimozdulni az otthon melegéből, a lakásban is elvégezheti a mozgást. 

Ezernyi tornavideó található az interneten, sokhoz semmilyen eszköz nem szükséges, ezért akár azonnal elvégezhetjük, csak a motivációt kell előbányászni. Ön figyel arra, hogy a téli időszakban is formában tartsa magát?

A teljes cikket és a szavazást ITT érheti el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.