Öt reggeli, ami a fogyás útjába állhat

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de nem bármi áron. Ha eddig azt gondolta, hogy reggel nem bűnözés egy kis péksüti, rosszul gondolta – írja a a Borsonline.hu cikkében.

Forrás: Borsonline.hu2022. 02. 18. 12:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Fánk

A reggeli péksütemények, például a fánk talán a legfinomabb választás, de sajnos több módon akadályozza a fogyást. 

Nemcsak a kalória miatt rossz választás péksüteményt enni fogyókúrás célokra, hanem sok hozzáadott cukrot, egészségtelen zsírokat és nagyon kevés rostot is tartalmazhatnak

– mondja Christine Milmine szakértő, a Plant-Powered You tulajdonosa. 

2. Bármilyen joghurt hozzáadott cukorral

A boltokban sokféle ízesített joghurt nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaz, és ha ezekkel kezdi a napot, fehérje és rost nélkül, az akadályozhatja a fogyást. 

Jobb ötlet az, ha sima (magas fehérjetartalmú) joghurtot veszünk, és friss gyümölcsöt vagy cukrozatlan szárított gyümölcsöt adunk hozzá. 

 – mondja Jinan Banna dietetikus.

3. Muffin

A reggeli fontos szabálya, ami segíthet a fogyásban is: a fehérje, rostok, egészséges zsírok és szénhidrátok közötti egyensúly. Tehát ha útközben felkap egy gyors reggeli péksüteményt, például egy muffint, akkor az egyszerűen nem ad elég tápanyagot a szervezetnek, ráadásul a vércukor is ingadozhat vele. 

A muffinok általában magas kalóriatartalmúak, finomlisztben és cukorban gazdagok, és kevés fehérjét tartalmaznak, ami nem a legjobb kombináció

 – mondja Hannah Byrne. Hozzátette: mivel ez az étel nem laktató, többet fog nassolni a nap folyamán egy ilyen reggeli után, ami megnehezíti a fogyást.

4. Pirítós vajjal

A pirítós, főleg egészségesebb változatában, nagyszerűen illik fehérjék mellé, de önmagában nem laktató, és a kenyértől függően általában alacsony a fehérje- és rosttartalma

 – mondja Byrne.

5. Cukros gabonafélék

Gabonapelyheket választani sem jó ötlet reggelente, hiába olyan vidámak a gyerekek a reklámban, miközben ilyeneket esznek. Jeanette Kimszal dietetikus arra figyelmeztet, hogy sokféle reggeli gabonafélék hozzáadott cukrot tartalmaznak nagyon kevés fehérje- és rosttartalom mellett, ami nem egy hasznos kombináció, ha az ember fogyni próbál. A Cleveland Clinic kutatása szerint ráadásul a túl sok finomított cukor rendszeres fogyasztása olyan dolgokhoz vezethet, mint a 2-es típusú cukorbetegség és a túlzott zsírraktározás.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.