Hét természetes megoldás az őszülés lassítására

Az őszülés az öregedés velejárója. Gyakran előfordul azonban, hogy az ősz hajszálak már egész fiatalon megjelennek. A színvesztés oka, hogy a hajhagymákban levő melanin pigment mennyisége vészesen lecsökken. A hajfestésen kívül is léteznek megoldások, otthoni praktikák – írja a Dietaesfitnesz.hu.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 03. 21. 12:49
TESZT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Tüntessük el a korpát

Több vizsgálat is kimutatta, hogy a korpásodás felelős lehet az idő előtti őszülésért. A citromlé kiváló természetes szer, hogy eltávolítsuk a korpát.

2. Kamilla és henna

A kamilla és henna keverékével régóta színezik az ősz hajat. 

3. Egres

Az egres az egyik legjobb ellenszere az őszülésnek, számos őszülés elleni samponban és hajápoló szerben használják.

4. Egyen vasban gazdag ételeket

A vashiány is vezethet idő előtti őszüléshez, a vas ugyanis serkenti a fejbőr melanintermelését. A spenót, a hüvelyesek, a vörös húsok, a máj és a tojás a legjobb vasforrások között vannak.

5. Kerülje a stresszt

A stresszes életet élők hajlamosabbak hamar megőszülni. Legyen az életében elég mozgás, egészséges étel, ölelés, mosoly és meditáció, ezek ugyanis mind oldják a stresszt.

6. Currylevél

Ez a fűszer gazdag azokban a tápanyagokban, amelyek megőrzik a haj természetes színét. Az étrendben ugyanannyira hasznosak a vitaminok, mint amikor a fejbőrünkbe masszírozzuk őket. 

7. Fekete tea

A fekete tea és só keveréke a fejbőrbe masszírozva csodát tehet az őszülő hajjal. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.