Most indul a spárgaszezon, aminek nagyon örülünk, hiszen az egészségre gyakorolt számos jótékony hatása mellett bizonyítottan megszabadít a felesleges zsírtól is ez a tavaszi zöldség – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.
ELKÉSZÍTÉSI ÖTLETEK:
- Spárga főtt tojással: Az olaszok egyik legnépszerűbb spárgás receptje. A vajon párolt spárga mellé főtt tojást darabolnak, egy kis olíva olajjal megspriccelik, sóval, borssal ízesítik. Egy kis majonéz igazán pikáns hozzá.
- Spárga lazaccal: Percek alatt elkészül és igazán ütős páros! Párold meg a lazacot kevés zsiradékon (vaj nagyon jól megy hozzá) , sózd, borsozd, csavarj rá egy kevés citromlevet, köretnek pedig tálalj mellé párolt spárgát.
- Bulguros spárgasaláta: Főzd meg a bulgurt és a spárgát. Készíts hozzá olíva olajos-citromos saláta öntetet, kockázz fel paradicsomot, újhagymát, végül keverd össze az egészet. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek!
- Csőben-palacsintában sült spárga: Az elkészített palacsintákba kanalazz kevés besamelt, erre fektess két-három spárgát, majd tekerd fel. Sütőben süsd készre.
- Spárgakrémleves: Főzd meg a spárgát sós, vegetás vízben, ha megpuhult, vágd le a felső részt a száráról, tedd félre, a többit pedig turmixold krémesre botmixerrel. Végül tedd vissza a levesbe a spárgafejeket és pirított zsemlekockákkal tálald.
- Spárgás rizottó: Főzd meg félig a rizst a szokásos módon, majd a megtisztított és feldarabolt spárgákat óvatosan keverd hozzá és párold készre. Sóval, borssal, kevés citromlével ízesítheted!
- Baconbe tekert spárga: A megtisztított spárgát kisebb csokronként tekerd baconbe és kiolajozott sütőedényben süsd készre. A szalonnával összesütött spárga mennyei!