Kihagyhatatlan ötletek, hogy ne legyen unalmas a spárga

A spárgát számtalan módon elkészíthetjük, így fogyókúránk igazi gasztronómiai élmény lehet ezzel a zamatos zöldséggel.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 03. 08. 11:13
Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most indul a spárgaszezon, aminek nagyon örülünk, hiszen az egészségre gyakorolt számos jótékony hatása mellett bizonyítottan megszabadít a felesleges zsírtól is ez a tavaszi zöldség – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

 

ELKÉSZÍTÉSI ÖTLETEK:

  • Spárga főtt tojással: Az olaszok egyik legnépszerűbb spárgás receptje. A vajon párolt spárga mellé főtt tojást darabolnak, egy kis olíva olajjal megspriccelik, sóval, borssal ízesítik. Egy kis majonéz igazán pikáns hozzá.
  • Spárga lazaccal: Percek alatt elkészül és igazán ütős páros! Párold meg a lazacot kevés zsiradékon (vaj nagyon jól megy hozzá) , sózd, borsozd, csavarj rá egy kevés citromlevet, köretnek pedig tálalj mellé párolt spárgát.
  • Bulguros spárgasaláta: Főzd meg a bulgurt és a spárgát. Készíts hozzá olíva olajos-citromos saláta öntetet, kockázz fel paradicsomot, újhagymát, végül keverd össze az egészet. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek!
  • Csőben-palacsintában sült spárga: Az elkészített palacsintákba kanalazz kevés besamelt, erre fektess két-három spárgát, majd tekerd fel. Sütőben süsd készre.
  • Spárgakrémleves: Főzd meg a spárgát sós, vegetás vízben, ha megpuhult, vágd le a felső részt a száráról, tedd félre, a többit pedig turmixold krémesre botmixerrel. Végül tedd vissza a levesbe a spárgafejeket és pirított zsemlekockákkal tálald.
  • Spárgás rizottó: Főzd meg félig a rizst a szokásos módon, majd a megtisztított és feldarabolt spárgákat óvatosan keverd hozzá és párold készre. Sóval, borssal, kevés citromlével ízesítheted!
  • Baconbe tekert spárga: A megtisztított spárgát kisebb csokronként tekerd baconbe és kiolajozott sütőedényben süsd készre. A szalonnával összesütött spárga mennyei!

 

EZÉRT ÉRDEMES RENDSZERESEN FOGYASZTANI:

  • Magas a vas-, a kalcium-, a foszfor- a nátrium- és a káliumtartalma
  • Alaposan méregteleníti a szervezetet, kiváló máj- és vesetisztító
  • Rák megelőző és gyógyító hatású
  • Gyulladás- és fájdalomcsillapító
  • Csontritkulásra, ízületi fájdalmakra hatásos
  • Remek ránctalanító hatással rendelkezik
  • Igazi afrodiziákum

 

ELKÉSZÍTÉSI FORTÉLYOK:

  • A zöld spárga: hamarabb megfő és ha elég friss, akkor nem kell megtisztítani a külső részétől.
  • A fehér spárga: egy kicsivel hosszabb főzést igényel és mindenképpen meg kell hámozni!
  • Hámozás: a fej alatti részétől kiindulva, zöldséghámozóval egyszerűen megtisztítható.
  • Főzés: egyformára vágva, csomóba kötve, sós-cukros, kevés citromos vízben 10-15 perc alatt elkészül.
  • Tárolás: gyorsan romlik, max. 3 napig nedves papírba tekerve hűtőszekrényben eláll.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.