Három zseniális tavaszi diétás leves

Most már tényleg itt a jó idő, egyre több idényzöldséget lehet kapni a piacon és a boltokban is. Finom, könnyű és nem utolsósorban egészséges ételeket készíthetsz belőlük.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 05. 15. 13:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A levesek kifejezetten ajánlottak a böjti időszak alatt, mert nem terhelik a gyomrot és folyadékot is viszünk be velük. A fűszerek variálásával pedig változatosabbnál változatosabb ételeket lehet varázsolni az asztalra – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

Lestyános, medvehagymás karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 csomag medvehagyma
  • 5 dl víz
  • 2 dl tej
  • só, bors
  • friss lestyán

Így készítsük el: 

A karfiolt szedjük rózsákra, és egy fazékban fél liter vízben rakjuk fel főni. Ha már megpuhult, húzzuk félre a tűzhelyről és botmixerrel pürésítsük krémesre. Adjunk hozzá frissen a felaprított medvehagymát, majd így is turmixoljunk rajta egy keveset. Jöhet a só és bors; és ha pikánsabbra szeretnénk, a friss lestyán sokat dob az ízélményen. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis chilivel vagy pirított magocskákkal.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.