A levesek kifejezetten ajánlottak a böjti időszak alatt, mert nem terhelik a gyomrot és folyadékot is viszünk be velük. A fűszerek variálásával pedig változatosabbnál változatosabb ételeket lehet varázsolni az asztalra – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.
Lestyános, medvehagymás karfiolleves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
- 1 csomag medvehagyma
- 5 dl víz
- 2 dl tej
- só, bors
- friss lestyán
Így készítsük el:
A karfiolt szedjük rózsákra, és egy fazékban fél liter vízben rakjuk fel főni. Ha már megpuhult, húzzuk félre a tűzhelyről és botmixerrel pürésítsük krémesre. Adjunk hozzá frissen a felaprított medvehagymát, majd így is turmixoljunk rajta egy keveset. Jöhet a só és bors; és ha pikánsabbra szeretnénk, a friss lestyán sokat dob az ízélményen. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis chilivel vagy pirított magocskákkal.
További Életstílus híreink
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó
Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten
(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente
Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)
"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik
Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter
Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi
PL: két fejes gól döntött, a Chelsea simán nyert a Spurs ellen
Újabb lépés történt a magyar hadiipar fejlesztésében
Komoly csörte robbant ki Lengyelországban, miután Mateusz Morawiecki interjút adott a Mandinerek
Másfél percre vagyunk az armageddontól
A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)