A levesek kifejezetten ajánlottak a böjti időszak alatt, mert nem terhelik a gyomrot és folyadékot is viszünk be velük. A fűszerek variálásával pedig változatosabbnál változatosabb ételeket lehet varázsolni az asztalra – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.
Lestyános, medvehagymás karfiolleves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
- 1 csomag medvehagyma
- 5 dl víz
- 2 dl tej
- só, bors
- friss lestyán
Így készítsük el:
A karfiolt szedjük rózsákra, és egy fazékban fél liter vízben rakjuk fel főni. Ha már megpuhult, húzzuk félre a tűzhelyről és botmixerrel pürésítsük krémesre. Adjunk hozzá frissen a felaprított medvehagymát, majd így is turmixoljunk rajta egy keveset. Jöhet a só és bors; és ha pikánsabbra szeretnénk, a friss lestyán sokat dob az ízélményen. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis chilivel vagy pirított magocskákkal.
További Életstílus híreink
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
Fehér lesz a karácsony? Kiderült, lesz-e havazás szenteste napján
Félelem uralkodik Magdeburgban – exkluzívan nyilatkozott egy helyi magyar nő a lapunknak
Gáspár Győző 360 milliót bukott, rosszul lett a hír hallatán
Újra a valóság tett rendet: búcsút mondhat a legendás magyar korrupció mítoszának!
A tudósok feltárták a pontos dátumot, amikor a Föld népessége tömeges kihalás elé néz
Teljes hátraarc: Ukrajna elveszítheti az egyik legnagyobb katonai támogatóját
Hamarosan évértékelő interjút ad Orbán Viktor miniszterelnök
Szoboszlai gólt szerzett a Tottenham ellen – videó
Irán sötétségbe borul
Putyin bejelentést tett a harmadik világháborúról
Óriási tüntetés a magdeburgi támadás miatt Németországban + videó
Büszkén viselem a román válogatott mezét – mondja a korábbi magyar válogatott játékos