Ismét lesz Botra fel! séta az egészségért

Ebben az évben is megrendezik az országos Botra fel! kampányt, amellyel az egészségmegőrzés és a sport szervezetre gyakorolt jótékony hatására kívánják felhívni a figyelmet – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 05. 27. 18:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton huszonnégy városban csatlakozhatnak az érdeklődők az országos eseményhez, amelyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság közösen szervez.

A kampány a sport jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen. Az érdeklődők egy közös nordic walking sétát tesznek, a vércukor- és a vérnyomásértékeket a program előtt és után is megmérik, így mindenki megtapasztalhatja, hogy a mozgás maga az egészség.

A kezdeményezés fő célja felhívni a figyelmet az egészséget fenyegető, gyakran diagnosztizálatlan népbetegségekre – mint például a diabétesz és a magas vérnyomás –, illetve arra, milyen fontos szerepet játszik a hatékony terápiában a rendszeres testmozgás.

A rendezvényhez az ország 24 városában, többek között a Budapesten, Gödöllőn, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szegeden, Tatabányán vagy Szombathelyen lehet csatlakozni. A városok listája megtekinthető a rendezvény honlapján.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.