Íme, néhány étkezési szokás, ami jellemezheti a személyiséget
Lassú vagy gyors evés?
Ha például valaki hajlamos a lassú evésre, akkor egyértelműen irányító típus. A gyors evők viszont inkább ambiciózusak és türelmetlenek.
Az is sokat elárul jellemünkről, hogy szeretünk-e új ételeket kipróbálni. Ha igen a válasz, kalandvágyók vagyunk, míg a finnyásak inkább szorongásra hajlamosak.
Az evés gyorsaságától eltekintve, az ételpreferenciák is sokat elárulnak egy emberről. Kezdve attól, hogy hogyan szeretjük a tojást vagy a steaket, egészen addig, hogy hogyan sütjük meg a pirítósunkat.
Nem szoktunk azzal foglalkozni, hogy mit és hogyan eszünk. De az, ahogyan elkészítjük és elfogyasztjuk az ételeinket, igen is sokat elárul arról, hogy kik vagyunk és milyen a személyiségünk.
– állapította meg Lee Chambers brit pszichológus.
Keményre főzve vagy puhán szeretjük a tojást?
Hogy hogyan szeretjük a tojást, valóban sokat elárul a személyiségünkről. A szakember szerint a keményre főtt tojást kedvelők türelmesek, rugalmasak és megfontoltak. Azok, akik viszont a lágy tojást szeretik, fantáziadúsak és energikusak.
Egy steak nyersen vagy jól átsütve az igazi?
Egyesek szinte nyersen, mások jól átsütve szeretik. A pszichológia szerint sokat elárul az adott személyről, hogy melyiket választja. Ha azon kapjuk magunkat, hogy a steak rendelésénél azt mondjuk, jól átsütve, kérjük, akkor valószínűleg kicsit lassúak és megfontoltak vagyunk.
A nyers vagy közepesen átsütött húsok kedvelői inkább extrovertált, szenvedélyes, kreatív típusú emberek – olvasható a New York Post cikkében.