A tizenöt legidegesítőbb szokás az edzőteremben

Vannak, akik az edzés során is képtelenek alkalmazkodni. A Diéta és Fitnesz cikkében összefoglalta a 15 legdühítőbb szokást, amivel az edzőteremben találkozhatunk.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 05. 16. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Hangosan beszélni telefonon

Aki hangosan telefonál az edzőteremben, az vagy az új mobiljával szeretne villogni, vagy önnön fontosságát igyekszik minél feltűnőbben hangsúlyozni. Ha edzőterembe megyünk, hagyjuk a mobilt az öltözőben vagy halkítsuk le. Ha nagyon muszáj, akkor intézzük a hívásokat a recepción.

2. A mellettünk lévő kardiogépen edző monitorát nézegetni

Mindenkinek az edzésmódja magánügy. Az edzőtermi mozgás nem verseny.

3. Nem takarítani magunk után

Ha már izzadt kézzel nyúlunk a kardiogéphez, a súlyzóhoz, vagy összeizzadjuk a fekvenyomó padot, az a legkevesebb, hogy le is fertőtlenítjük magunk után. Minden edzőteremben van fertőtlenítőszer és papírtörlő éppen erre a célra. Egyébként ahol csak lehet, terítsen maga alá törülközőt.

4. Fényképezés

Nevetséges dolog folyamatosan fényképezni az edzőteremben, edzés közben, befeszítve, vigyorogva, pózolva, csak azért, hogy ezek a fotók kikerüljenek közösségi portálokra.

5. Kellemetlen szagok

Az izzadság nem rózsaillatú, de már feltalálták a dezodort és az izzadásgátlót. Tessék használni!

6. Szétdobálni a súlyzókat

 Nem illik a földön hagyni, szerteszét dobálni, hogy a teremedzőnek vagy valamelyik lelkiismeretesebb vendégnek kelljen a helyére rakni.

7. Lefoglalni egy gépet használat nélkül

Szörnyen bosszantó, amikor valaki a haspadon beszélget vagy a tárogatón telefonál. Ha már egyszer lefoglalt egy edzőtermi eszközt, akkor használja is.

8. Túl sok sminket használni

Senki nem vesz komolyan az edzőteremben olyan nőt, aki túl sok sminkben, rúzsban, műszempillában és pirosítóban érkezik. Ilyen megjelenéssel senki sem fogja azt gondolni az illetőről, hogy komolyan edzeni akar, miközben mindenki tudja, hogy egy megerőltető mozgásprogram során leolvad a smink.

9. Felesleges és idegesítő hangok kiadása

Ez főként a férfiakra jellemző. Nyögni, fújtatni, lihegni minél feltűnőbben, hogy mindenki lássa őket, hogy mekkora súlyokkal képesek elbánni.

10. Rossz helyre pakolni a súlyokat

Ez pont olyan, mintha vissza sem tennénk őket. Nézzük meg, hány kilós súlyt hova teszünk. A legfontosabb, hogy a helyén legyen.

11. Kéretlenül tanácsot adni

Alapszabály, hogy nem szólunk bele senki edzésprogramjába és nem javítjuk ki a tartását kérés nélkül. Laikusként – bármit lát is – mélyen hallgasson. Ezért vannak ott a teremedzők.

12. Lefoglalni a mellettünk lévő futópadot

Néhányan csak azért foglalnak le bizonyos gépeket, hogy egyedül és minél kevesebb ember jelenlétében edzhessenek. Ez rendkívül illetlen viselkedés. Mindenki, aki kifizeti a belépőt, jogosult bármilyen gépen edzeni.

13. Elkésni a csoportos órákról

Ha még elcsípjük a bemelegítés elejét, akkor éppen hogy belefér. Ennél később bemenni illetlenség. Ha ennél később érünk oda, akkor vagy be se menjünk, vagy célozzuk meg a kardiogépeket, de ne zavarjuk meg a többi ember edzését.

14. Csodálat a tükörképben

Léteznek olyan edzőtermi emberek, akik képtelenek elszakadni a tükörtől, mozdulni sem tudnak saját látványuktól. Maguknak biztosan nagyon tetszenek, de a többi edzeni vágyót ez biztosan nem fogja érdekelni.

15. Terjeszkedni az öltözőben

Sajnos a legtöbb edzőteremnek viszonylag kicsi az öltözője. Így – különösen egy csoportos óra után – faragatlanság, ha valaki egy egész padsort elfoglal a cuccaival, míg a többiek talpalatnyi helyen próbálnak boldogulni. Ha már kicsi a hely, igyekezzünk tekintettel lenni a többiekre.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.