Mindenkinek más a jó
A több, kisebb részre osztott adaggal nem terheljük túl az emésztőrendszerünket, a gyomrunk megfelelően tud ürülni, az epénk és a hasnyálmirigyünk képes kellő mennyiségű emésztőenzimet és epefolyadékot termelni a tökéletes emésztéshez, és ideális esetben − ez természetesen függ az adott étel összetételétől – a vércukor- és inzulinszintünk sem ugrik az egekbe. Ha a kis volumenű étkezések két-három óránként követik egymást, szervezetünknek biztosan nem kell energiahiánytól tartania az étkezések között eltelt időben sem– hangsúlyozza Barcza Zsuzsanna – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.A napi háromszori étkezés sem helytelen, ha minden étkezésünk tartalmaz komplett fehérjéket és lassan felszívódó szénhidrátokat. Tény, hogy nagyobb eséllyel többet eszünk akkor, ha az étkezéseink között több idő telik el, de egy jól összeállított, rostokban és tápanyagokban bővelkedő étkezés akár több órán át is fedezheti a szükségleteinket úgy, hogy közben nem raktározunk zsírt és nem is éhezünk.